امروز, بيستم بهمن ۱۳۸۸ برابر با نهم فوريه ۲۰۱۰
Skip Navigation Links
صفحه نخست
ايران و جهان
ورزشی
گوناگون
مقالات
نشريات و مطالب سازمانها و گروهها
لينکهای ارسالی خوانندگان
ارسال خبر به ما
تماس با ما
جستجوی سايت
چين از قطعنامه آژانس عليه ايران حمايت می کند
تهديد ايران به كاهش همكارى

راديو فردا : همزمان با آغاز نشست شوراى حكام آژانس بين المللى انرژى اتمى و بررسى پيش نويس قطعنامه تازه عليه برنامه هسته اى ايران، چين اعلام كرد كه از اين قطعنامه حمايت خواهد كرد و على اصغر سلطانيه نيز تهديد كرد كه در صورت تصويب قطعنامه، همكارى ايران با آژانس به حداقل مى رسد.

هى يافئى، معاون وزير امور خارجه چين، روز پنجشنبه اعلام كرد، پكن «به طور اصولى» از قطعنامه آژانس كه از ايران مى خواهد تا سريعا در باره يك مركز اتمى خود كه برای سال ها مخفى كرده بود اطلاع رسانى كند.

به گفته اين مقام چينى، تصويب اين قطعنامه در شوراى ۳۵ نفره حكام علامتى براى ايران خواهد بود كه در باره مناقشه بر سر برنامه هسته اى خود همكارى كند.

وى اظهار داشت: «ما اميدواريم كه شوراى حكام آژانس علامتى به ايران بفرستد كه بايد در سريعترين زمان ممكن به پيشنهاد اين نهاد پاسخ دهد. همزمان، ما اميدواريم كه اين موضوع از طريق رايزنى حل و فصل شود.»

هى يافئى در پاسخ به اين پرسش خبرگزارى «رويترز» كه موضع چين در قبال اين قطعنامه چيست، گفت: «در اصول، ما اين موضوع را مورد توجه قرار خواهیم داد.»

کشورهاى عضو گروه پنج به علاوه يك در هفته جارى قطعنامه اى را به شوراى حكام آژانس ارائه كرده اند كه در صورت تصويب آن، از ايران خواسته خواهد شد تا هدف از ساخت تاسيسات مخفى هسته اى در نزديكى قم را روشن كرده و تاييد كند كه مراكز اتمى مخفى ديگرى ندارد.

خبرگزارى رويترز گزارش داده است: ديپلمات هاى حاضر در نشست شوراى حكام پيش بينى مى كنند كه قطعنامه ارائه شده از سوى اين گروه در روز پنجشنبه يا جمعه با اكثريت آراء به تصويب برسد.

تهدید ایران به کاهش همکاری

در صورت تصويب چنین قطعنامه ای، این نخستين اقدام شوراى حكام آژانس در قبال برنامه هسته اى ايران پس از نزديك به چهار سال خواهد بود.

در همين حال، نماينده ايران در آژانس به يك روزنامه آلمانى گفته است: در صورتى كه آژانس قطعنامه اى عليه ايران به تصويب برساند جمهورى اسلامى همكارى خود را با آن كاهش مى دهد و به حداقل خواهد رساند.

[تاريخ مطلب: پنجم آذر ۱۳۸۸ برابر با بيست و ششم نوامبر ۲۰۰۹]
[کد مطلب: 9924] [تعداد نظرات: 6] نسخه مناسب چاپ
اظهار نظر و بحث در مورد اين خبر. [نظرات شما در مدت کوتاهی پس از دریافت به نظر دیگر خوانندگان سايت می رسد.]
اگر فونت فارسی در کامپيوتر خود نصب نکرده ايد:
  • برای تبديل فينگليسی به فارسی اينجا را کليک کنيد.
  • اگر ميخواهيد از فارسی نويس پيک ايران استفاده کنيد، اينجا را کليک کنيد.
مطالبی که حاوی کلمات رکيک، غير اخلاقی و يا توهين به ديگران باشد منتشر نميشوند.

نام: (الزاميست)

نظرات شما (حداکثر تعداد حروف با احتساب فاصله بين حروف 1000 حرف ميباشد):
تعداد حروف باقيمانده:

 نظرات خوانندگان
نوشته شده در تاريخ ششم آذر ۱۳۸۸ برابر با بيست و هفتم نوامبر ۲۰۰۹ ، 05:45:27 توسط ali
با سلام به چشم بادامي ها هم نبايد اطمينان كرد چون زود همه چيز يادشون ميرود وخيره سر تشريف دارند و انسانهايي هستند كه زود زير حرفشون ميزنند به قول يكي از بچه ها ميگفت مثل گربه ميمانند كه اگر يك عمر بهشان خدمت كني يك ماه پيشش نبا شيد وقتي ديدار تازه شد همه چيز يادشان رفته و به طرفت هم نمي ايد و دندان نشان ميدهد
نوشته شده در تاريخ ششم آذر ۱۳۸۸ برابر با بيست و هفتم نوامبر ۲۰۰۹ ، 03:19:35 توسط فريد
ندا جان سگي كه دست صاحب خود را گاز بگيرد اگر ولش كني بهيچكس رحم نميكند جمهوري اسلامي در مقابل غرب مثل پشه و فيل است چه از لحاظ نظامي و چه اقتصادي هر وقت كوچكترين خطري از طرف خامنه اي حس كنن چنان ميزنن كه رژيم با برف تابستان بياد پائين.
نوشته شده در تاريخ پنجم آذر ۱۳۸۸ برابر با بيست و ششم نوامبر ۲۰۰۹ ، 17:41:06 توسط نداي آريايي
بابا اين غربي ها بخوبي ميدانند كه اين جمهوري منفور اگر هزار بمب اتم هم داشته باشد خطري براي انها ندارد هنر جمهوري منفور اسلامي فقط كشتن خود ايراني هاست مثل عراق كه هرروز صدها نفر از خودشان را مي كشند خب براي غربي ها مهم نيست حالا اين آژانس ايتقدر اين دست ان دست مي كند مخصوصن تا جمهوري منفور بگويد ما بمب اتم داريم مثل كره شمالي به پير به پيغمبر به بت قسم اينها نمي خواهند رژيم منفور را براندازند
نوشته شده در تاريخ پنجم آذر ۱۳۸۸ برابر با بيست و ششم نوامبر ۲۰۰۹ ، 15:42:30 توسط امجد
مسعود جان چند بار این نوشته شما را مرور کردم چیزی از آن عایدم نشد در صورت امکان یک مقدار واضح تر مرقوم فرمایئدممنون.
نوشته شده در تاريخ پنجم آذر ۱۳۸۸ برابر با بيست و ششم نوامبر ۲۰۰۹ ، 15:28:25 توسط مملي ف
با درود. من كه فكر ميكنم تمام اين جريانات بازي و حربه اي بيش در جهت گمراهي افكار عمومي جهان و تحت شعاع قراردادن مسائل اصلي تر نيست, كه حقوق بشر يكي از آنهاست. جمهوري اسلامي بخوبي ميداند, بدون اين حربه ها , دليلي براي مشوش كردن افكار جهانيان نداشته و در نتيجه و نهايتا وادار به پاسخگويي ميشود. كاري كه رژيم و عواملش, چون گناهكارند و خود به آن واقفند, بهيچوجه تمايلي بدان نداشته و همچنان به خيره سري خود ادامه ميدهند. جنگ همانطور كه دجال بزرگ هم گفته بود نعمت است. جنگ آخرين و كثيفترين حربه ي اين شغالان بي همه چيز است كه بلطف شيطان بزرگ, اگر جنبش نجنبد, آهسته آهسته جامه عمل خواهد پوشيد. درود به مبارزان راه آزادي, درود بر ملت غيور و آگاه ايران.
نوشته شده در تاريخ پنجم آذر ۱۳۸۸ برابر با بيست و ششم نوامبر ۲۰۰۹ ، 14:03:45 توسط مسعود
به نظر من آژانس به طور جدی از جایگاه فنی خود عدول کرده و به یک نهادکاملا سیاسی تبدیل شده است . ایران باید با اشاره به همین موضوع اعلام می کرد که تصویب قطعنامه دارندگان بزرگترین زرادخانه های اتمی در شورای حکام , تاییدیه دیگری برای این حقیقت غم انگیز خواهد بود و ایران را ناچار خواهد ساخت یکی از تلخ ترین تصمیم های خود را بگیرد. هیچ کلمه ای هم نباید بیشتر می گفت و توضیحی هم درخصوص تصمیم تلخ احتمالی خود نمی داد , آن که عاقل بود می فهمید. البته برخی ها هم در ایران می گویند کشورهای غربی تعمدا می خواهند ما را به این بازی بکشانند تا بعد مقدمات حمله را اماده کنند اینها هم همان کسانی هستند که ذاتا اهل کرنش هستند و هر کاری هم بکنید خواهند گفت که ممکن است به غربی ها بر بخورد. برخورد آژانس با ایران نشان می دهد که در عصر کنونی فقط احمق ها به کنوانسیون ها و معاهدات می پیوندند . نگاهی به نحوه برخورد آمریکا و اسرائیل با این کنوانسیون ها و معاهدات موضوع را تایید می کند. جلوی ضرر را از هر جا گرفت , سود است.