نخوردن صبحانه موجب سوء تغذيه و كاهش يادگيري دانش‌آموز مي‌شود


كودكاني كه صبحانه نمي‌خورند به دليل كاهش دريافت مواد غذايي و كاهش انرژي بدن، زودتر خسته مي‌شوند و يادگيري و قوه خلاقيت آنها در كلاس درس، كاهش مي‌يابد.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، دكتر منصور شهركي، متخصص تغذيه و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي زاهدان با بيان اين مطلب، افزود: بيشتر دانش‌آموزان در تعطيلات تابستان صبح‌ها ديرتر از خواب بيدار مي‌شوند و عادت به خوردن صبحانه ندارند بنابراين نياز است دانش‌آموز، شب زودتر به رختخواب برود تا صبح، سرحال‌تر بيدار شده و ميل به صرف صبحانه داشته باشد.

وي افزود: استفاده از شام سبك، نرمش صبحگاهي و صرف وعده صبحانه با حضور تمامي اعضاي خانواده از جمله ديگر مواردي است كه دانش‌آموز را به استفاده از وعده صبحانه تشويق مي‌كند.

اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي زاهدان همچنين به والدين توصيه كرد: در وعده صبحانه از غذاهاي مقوي مانند، تخم‌مرغ، شير و عسل، خامه و مايعات مانند چاي استفاده كنند.

دكتر شهركي درباره ميان وعده مورد نياز دانش‌آموزان در مدرسه گفت: ميوه يا شير و كيك و يا غذاهايي كه در منزل طبخ شده مانند كتلت بهترين گزينه براي استفاده دانش‌آموزان در دومين زنگ تفريح است.

وي در ادامه با تاكيد بر اينكه دانش‌آموزان از خوراكي‌هاي فاقد ارزش غذايي مانند چيپس، پفك، لواشك و تمبرهندي استفاده نكنند، افزود: اين خوراكي‌ها علاوه بر ايجاد سيري كاذب، در درازمدت موجب ابتلاء دانش‌آموز به سوء تغذيه مي‌شود.

وي همچنين در پايان به دانش‌آموزاني كه شيفت عصر در كلاس درس حاضر مي‌شوند، توصيه كرد: در وعده ناهار از غذاهاي پرچرب و سنگين استفاده نكنند به دليل اين كه موجب خواب‌آلودگي دانش‌آموز و كاهش تمركز و يادگيري وي مي‌شود.

[کد مطلب: 22147] [تاريخ انتشار: يکم مهر ۱۳۸۹ برابر با بيست و سوم سپتامبر ۲۰۱۰] [ نسخه مناسب چاپ ]
تقسيم با ديگران:

نظرات جديد پذيرفته نمی شود.
نظرات خوانندگان