پس از مرگ خامنه‌ای چه خواهد شد؟


علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ۸۳ ساله شده و عوارض پیری و کهولت در سیما و حرکاتش بیش از پیش نمایان است. هر از چندی اخبار و شایعاتی در مورد بیماری‌های مزمن و وضع ناگوار سلامتی‌اش منتشر می‌شود که البته نه هیچ‌گاه سندی برای آن منتشر شده است و نه نزدیکان و یا دفتر رهبر جمهوری اسلامی به آن واکنش نشان داده‌اند.

اما دیر یا زود جمهوری اسلامی ناگزیر با مرگ دومین رهبرش روبه‌رو خواهد شد و باید دید که تا چه اندازه برای آن آماده است. رهبر جمهوری اسلامی در بیش از سه دهه فرمانروایی‌اش بر ایران به شبکه‌ای منحصربه‌فرد از روابط و کانون‌های قدرت و ثروت شکل داده است که تقریباً همگی مطیع او هستند. این شبکه تحت فرماندهی رهبر کنونی جمهوری اسلامی کار می‌کند، در سیاست حضور دارد، بازیگران سیاسی‌اش را در بخش‌های مختلف قرار داده و ارتباطات اقتصادی- سیاسی عموماً رانتی در جمهوری اسلامی با همین فرماندهی متمرکز و یگانه به حیاتش ادامه می‌دهد.

فارغ از بحران‌های بین‌المللی و اقتصادی، خامنه‌ای تا اکنون توانسته همه صداهای مخالف و کانون‌های قدرت رقیب را تا جای ممکن و به شدیدترین شکلی سرکوب کند و رژیم قدرتی یکدست و گوش‌به‌فرمان ایجاد کند. اما وقتی او دیگر در این دنیا نباشد تا فرمان براند و نیروهای حکومتش را آرایش بدهد چه خواهد شد؟

دوران پس از خامنه‌ای را از جنبه‌های مختلف می‌توان بررسی کرد. اینکه آیا جمهوری اسلامی سرنگون می‌شود؟ اگر ادامه یابد به همان شکل و صورت قبلی است؟ چه کسی یا چه گروهی قدرت را به دست خواهند گرفت؟ تکلیف حلقه اول نزدیکان خامنه‌ای چه خواهد شد؟

به فرض آنکه جمهوری اسلامی تا زمان مرگ خامنه‌ای بماند، مهم‌ترین چالش، بحران جانشینی است.

رهبری که از مجلس خبرگان بیرون می‌آید؟

فضای سیاسی کنونی ایران با زمان مرگ روح‌الله خمینی به کلی متفاوت است. در سال ۱۳۶۸، جمهوری اسلامی هنوز حکومتی تثبیت شده نبود. گروه‌های معارض در درون حکومت توازنی نسبی با هم داشتند و نهادهایی مانند مجلس خبرگان هم به اندازه امروز یکدست و گوش به فرمان نبود.

ترکیب مجلس خبرگان به شکلی بود که تا پایان جلسه تعیین رهبر جدید مشخص نبود که جمهوری اسلامی با شورای رهبری اداره خواهد شد یا رهبری یگانه.

در زمان مرگ خمینی، فرزندش احمد در اتحاد با علی خامنه‌ای و هاشمی رفسنجانی توانستند گزینه مطلوبشان را به رهبری برسانند و سهم هرکدام در دوران پس از خمینی هم تاحدودی روشن بود. چندین سال طول کشید تا خامنه‌ای بتواند کانون قدرتی مجزا از دو یار پیشینش بسازد و دو مهره‌ای که او را به رهبری رسانده بودند را از عرصه قدرت حذف کند.

شکل و ترکیب سال ۱۳۶۸ مجلس خبرگان و حضور نیروهایی با بازی ‌نامشخص که می‌توانست خروجی‌های متفاوتی ایجاد کند پس از رهبری علی خامنه‌ای به کلی دگرگون شد. خامنه‌ای در سال‌های گذشته با استفاده از اهرم‌های نظامی و امنیتی‌اش فرآیند تودرتویی برای انتخابات این مجلس و دیگر نهادهای به ظاهر انتخابی ایجاد کرده است که خروجی آن بنا به فرمان و میل خودش تنظیم می‌شود.

آخرین انتخابات مجلس خبرگان رهبری در سال ۱۳۹۵ برگزار شد. این مجلس ۸۸ عضو دارد و تنها افرادی می‌توانند کاندیدای آن شوند که هم وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه تاییدشان کرده باشند و هم شورای نگهبان به سواد و گرایششان ایرادی نگرفته باشد. در نهایت برای آنکه یک فرد به مرحله انتخابات برسد باید تأییدیه روحانیونی را داشته باشد که علی خامنه‌ای در شورای نگهبان منصوبشان کرده است.

چنین فرایندی در دوران رهبری روح‌الله خمینی هم وجود داشت ولی رهبر نخست جمهوری اسلامی خط قرمزی متفاوت با رهبر دوم داشت و در بازی‌های دو جناح متعارض قدرت تا حد ممکن وارد نمی‌شد. علی خامنه‌ای اما هویت و موجودیت خود را متکی بر قرائتی از حکومت اسلامی می‌داند که در جناح راست سابق یا اصولگرای فعلی متجلی است. به همین دلیل زمین بازی را عموماً تنها برای بازیگران این جناح سیاسی باز نگه می‌دارد.

به این اعتبار، این ۸۸ عضو کنونی مجلس خبرگان رهبری بازیگر دوران پس از مرگ خامنه‌ای نیستند، آن‌ها تنها عروسک‌هایی در دست کانون‌های اصلی قدرت در بیرون از این نهاد خواهند بود و احتمالاً تصمیم آن‌ها را هرچه باشد اجرا خواهند کرد.

سپاه پاسداران، سردارانی که بی‌فرمانده خواهند شد

در زمان مرگ روح‌الله خمینی، سپاه پاسداران در وضعیتی شکننده بود. به دلیل نقش فرماندهان سپاه در شکست‌های بزرگ دو سال پایانی جنگ، از دست دادن نقطه استراتژیک فاو و گزارش‌های متعدد درباره اولویت دادن به منافع سیاسی به جای تمرکز بر جنگ خشم خمینی را برانگیخته بود. خمینی چند روز پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸، نامه‌ای به علی رازینی که در آن زمان رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح بود نوشت و به او دستور داد که بدون رعایت مقررات دست و پاگیر، دادگاهی ویژه برای رسیدگی به تخلفات در مناطق جنگی تشکیل دهد و همه کسانی را که «موجب شکست جبهه اسلام و یا موجب خسارت جانى» شده‌اند، اعدام کند. در دستور رهبر نخست جمهوری اسلامی به صراحت حکم فرماندهان متخلف سپاه، اعدام ذکر شده است.

از قضا احمد وحیدی، که اکنون وزیر کشور دولت ابراهیم رئیسی است و در زمان عملیات مرصاد فرمانده نظامی باختران یا کرمانشاه بود و یحیی رحیم صفوی، فرمانده سپاه پس از محسن رضایی و چهره‌های مشهور دیگری که در دوره خامنه‌ای ارج و قرب یافتند مانند اسماعیل کوثری از جمله افرادی بودند که در لیست رسیدگی این دادگاه و احتمالاً صدور حکم اعدام قرار داشتند.

خمینی دستور دیگری هم در روز ۱۲ خرداد ۱۳۶۷ به اکبر هاشمی رفسنجانی داد تا عمر سپاه را به پایان برساند و آن را در ارتش ادغام کند. طرح ادغام نیروهای مسلح برای رسیدن به انسجام و هم‌افزایی، در حکم انتصاب اکبر هاشمی رفسنجانی به سمت جانشین فرمانده کل قوا، به صراحت از سوی آیت‌الله خمینی ذکر شده بود.

بنا به این حکم، رفسنجانی مأمور شده بود تا به نیابت از رهبر وقت ایران، با تشکیل یک ستاد فرماندهی کل و تمرکز اختیارات تبلیغی، نظامی، لجستیکی و پشتیبانی، کار «حذف یا ادغام سازمان‌ها و تشکیلات تکراری و غیرضروری» را به سرانجام برساند. در آن حکم، علاوه بر موضوع ادغام، بحث برپایی دادگاه‌های نظامی برای محاکمه فرماندهان نظامی در همه رده‌ها نیز ذکر شده بود، و به رفسنجانی امر شده بود که به شکل «درست و قاطع» از «قوانین دادگاه‌های نظامی در زمان جنگ» برای تنبیه متخلفان استفاده شود.

عمر روح‌الله خمینی چند ماه پس از صدور این دو دستور به پایان رسید و خامنه‌ای به عنوان رهبر جدید راهی متفاوت پیمود. روزی که خمینی مرد، سپاه سازمانی بود که فرماندهانش در معرض محاکمه و حتی اعدام بودند، و سازمان سپاه نیز مراحل پایانی حذف و ادغام در ارتش را سپری می‌کرد.

اما رابطه دومین رهبر جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران از همان ابتدا رابطه‌ای ویژه و خاص بود. علی خامنه‌ای تنها چند روز پس از آن که ردای رهبری جمهوری اسلامی را بر دوش انداخت، دستور داد تا اجرای فرمان روح‌الله خمینی به هاشمی رفسنجانی برای ادغام نیروهای مسلح متوقف شود. دستور محاکمه فرماندهان متخلف سپاه هم همین سرنوشت را یافت.

یحیی رحیم صفوی، یکی از فرماندهانی که در سال ۱۳۶۸ در معرض اعدام بود و اکنون مشاور عالی نظامی رهبر جمهوری اسلامی است، در این باره می‌گوید: «با رحلت حضرت امام و آغاز رهبری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، چند روز بیشتر نگذشت که ایشان دستور دادند جلسات طرح ادغام ارتش و سپاه متوقف شود و فرمودند که من اعتقادی به ادغام ارتش و سپاه ندارم و ارتش و سپاه دو بازوی مسلح انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران هستند که باید به همین صورت باقی بمانند و طبق وظایف قانون اساسی به همکاری با یکدیگر ادامه دهند.»

برخلاف سال ۱۳۶۸، در سال ۱۴۰۱، سپاه تقریباً بر همه امور ایران مسلط شده است. قرارگاه‌های اقتصادی و عمرانی سپاه در همه پروژه‌های اقتصادی از واردات کود و بذر و نهاده دامی تا فروش نفت، ساخت سد و ابنیه تا قاچاق ارز و کالا و سوخت بازیگر اول است. سازمان ارتباطات در ایران چه شرکت مخابرات و چه ارتباطات سیار در کنترل سپاه است. سپاه اسکله و فرودگاه و گذرگاه مرزی اختصاصی دارد. ۶۰ درصد استانداران سراسر کشور سپاهی هستند و بقیه آن‌ها هم عموماً نیروهای نیابتی سپاهند. مجلس در کنترل سرداران سپاه است و رئیس مجلس فرمانده ارشد سپاهی است. دولت ابراهیم رئیسی در همه وزارتخانه‌های کلیدی با سرداران کت و شلواری اداره می‌شود. سازمان رسانه در جمهوری اسلامی به تسلط تقریباً مطلق سپاه درآمده است. دو خبرگزاری بزرگ، چندین وبسایت خبری، دو روزنامه و چندین نشریه بزرگ، سازمان سینمایی اوج و سازمان فضای مجازی سراج، حاکم مطلق بر رسانه‌های ایرانند و معاونت فرهنگی سپاه آن‌ها را کنترل و اداره می‌کند. صداوسیمای جمهوری اسلامی هم از یک دهه پیش به صورت تدریجی به کنترل نیروهای وابسته به سپاه درآمد. علاوه بر همه این‌ّ‌ها سپاه با نیروی برون‌مرزی قدس، اداره سیاست بین‌المللی ایران را بر عهده دارد و با سازمان اطلاعات سپاه، کنترل سیاست و سیاسیون در داخل را عملیاتی می‌کند.

اگر روح‌الله خمینی با دستور ادغام و اعدام تن فرماندهان سپاه را در روزهای پایانی عمرش لرزانده بود، خامنه‌ای با واگذاری تمام امور مملکت به فرزندان سپاهی‌اش برای خود دولت، سازمان اطلاعاتی، رسانه‌ای و اقتصادی مستقل و جدای از دولت رسمی شکل داد. دولتی در کنار دولت رسمی. دولتی قدرتمندتر و مبسوط‌الیدتر از دولت رسمی.

افسار چنین سازمان هیولایی بزرگی که بر همه شئون کشور مسلط شده است فعلاً در دستان علی خامنه‌ای است. روزی که خامنه‌ای برای همیشه چشم بر هم بگذارد، این هیولا ممکن است میل به سروری و آزادی از قید و بند بیابد. به همین دلیل یکی از گزینه‌های ممکن پس از مرگ خامنه‌ای می‌تواند تغییر جایگاه سپاه از هیولایی در دستان رهبر جمهوری اسلامی به نهادی باشد که خود رهبر نمادین بعدی را بر کرسی می‌نشاند و در حقیقت افسار رهبر سوم را در دست خواهد داشت.

مجتبی، بازیگری که خود را گرم نگه می‌دارد

اما بعید است خامنه‌ای به ابعاد بی‌ثباتی پس از مرگش و میراثی که از او به جای می‌ماند فکر نکرده باشد.

از «ولایت‌فقیه اصلح» به «ولایت موروثی فقیه» راه کوتاهی است که گویا جمهوری اسلامی در حال سبک و سنگین کردن برای پیمودن آن است. در مرکز این جابه‌جایی مفهومی قدرت، مجتبی‌ خامنه‌ای، فرزند علی خامنه‌ای، رهبر کنونی جمهوری اسلامی قرار دارد.

جمهوری اسلامی یک بار دیگر نیز مشابه این راه را پیموده و برای آنکه موانع بر سر راه علی خامنه‌ای برای نشستن در جایگاه رهبری برداشته شود، شرایط تصدی پست رهبری را از «ولایت مجتهد اصلح» به «ولایت‌فقیه غیرمجتهد» تنزل داده است.

مجتبی خامنه‌ای فرزند و شاگرد کسی است که همواره گفته که عرصه سیاست و قدرت مانند کوه‌نوردی است؛ باید آهسته و پیوسته گام برداشت و موانع را یکی‌یکی و با صبر و حوصله زدود.

برای رسیدن مجتبی به مقام جانشینی پدرش چند مانع وجود دارد. او سابقه مدیریت رسمی در کشور ندارد. افشای گوشه‌هایی از نقش او در مدیریت بخش‌های زیرمجموعه پدرش شاید با این هدف انجام می‌شود که او را «مدیر در پرده» معرفی کنند.

دومین مانع این است که جانشینی او مجادله‌ای داغ بر سر تبدیل ولایت به سلطنت و موروثی شدن قدرت ایجاد می‌کند. این موضوع در زمان تعیین دومین رهبر جمهوری اسلامی نیز مسئله‌ساز بود و نهایتاً سید احمد خمینی که نقشی مشابه مجتبی خامنه‌ای برای پدرش ایفا می‌کرد تصمیم گرفت تا در پرده بماند و خامنه‌ای به جلوی صحنه بیاید. شاید با این قول و قرار که خامنه‌ای قدرت را نه به صورت یکه و یگانه که در شراکت با احمد خمینی و اکبر هاشمی رفسنجانی در دست خواهد گرفت.

تا پیش از تشکیل دولت سیزدهم، جمهوری اسلامی تنها یک گزینه برای جانشینی آن هم به صورت «رهبر در سایه»آماده کرده بود؛ ابراهیم رئیسی. رئیسی کسی است که می‌توان او را در جلوی صحنه نشاند در حالی که کارگردان نمایش کس دیگری است. ریاست‌جمهوری او هم به همین شکل گذشته است. اما تجربه ۹ ماه ریاست جمهوری رئیسی، چهره ضعیف و ناتوانی از او ساخته که بعید است بتواند همچنان گزینه‌ای مناسب برای نمایش جانشینی تلقی شود. اما همچنان مجتبی خامنه‌ای می‌تواند مانند احمد خمینی به سراغ گزینه «رهبری در سایه» برود. احتمالاً هم‌اکنون یکی از دغدغه‌های علی خامنه‌ای یافتن چهره‌ای بی‌خطر و نامقتدر برای نمایش جانشینی است. چهره‌ای که گوش به فرمان مجتبی خامنه‌ای باشد و مانند خودش سودای شورش به سرش نزند.

مجتبی هم این درس را از پدرش آموخته که قدرت بلامنازع رهبری با «شراکت» جور در نمی‌آید و نهایتاً آنکه بر صندلی می‌نشیند، پس از تثبیت می‌تواند شرکا را با چرخش قلمی حذف کند؛ کاری که پدر خودش با شرکایش انجام داد.

مجتبی دهقانی / تیندیپندنت فارسی
 
فیلمها و خبرهای بیشتر در کانال تلگرام پیک ایران
[کد مطلب: 253136] [تاريخ انتشار: بيست و سوم شهريور ۱۴۰۱ برابر با چهاردهم سپتامبر ۲۰۲۲] [ نسخه مناسب چاپ ]
تقسيم با ديگران:

در زمینه‌ی انتشار نظرات کاربران گرامی رعایت چند مورد ضروری است
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
  • «پيک ايران» مجاز به ویرایش ادبی نظرات کاربران است
  • مطالبی که حاوی کلمات رکيک، غير اخلاقی و يا توهين به ديگران باشد منتشر نميشوند
  • نظراتی که پیرامون این خبر نباشد منتشر نمیشود
  • نطرات حاوی لينک منتشر نميشوند
نام: (الزاميست)
نظرات شما (حداکثر تعداد حروف با احتساب فاصله بين حروف 1000 حرف ميباشد):

Captcha
اعدادی را که در تصویر بالا می بینید (بدون فاصله گذاشتن میان آنها) در باکس زير وارد کنید و سپس دکمه ارسال را کليک کنيد
نظرات خوانندگان
نوشته شده در تاريخ نوزدهم امرداد ۱۴۰۲ برابر با دهم اوت ۲۰۲۳ ، 19:21:04 توسط ر
سن این یارو 100 ساله . پیک که میفرستید با موتور یه بمب هم بگذارید توش . لاک پشتها هم منقرض شدن این یارو زندس
نوشته شده در تاريخ نوزدهم امرداد ۱۴۰۲ برابر با دهم اوت ۲۰۲۳ ، 15:55:41 توسط ر
مرگ بر خامنه ای پدرسگ . این وانت و کامیونتها باید کشته بشن . و مرگ بر امریکا که حکومت این یارو 43 سال طول کشیده . از لیبی یاد بگیرن . مرگ بر مجلس هرمی
نوشته شده در تاريخ بيست و پنجم شهريور ۱۴۰۱ برابر با شانزدهم سپتامبر ۲۰۲۲ ، 22:39:47 توسط آشنائی
پاسخی به نظر افراسیاب: : این سناریو شما خواسته قلبی رضا پهلوی و تنها امید اوست که بتواند سلطنت را دوباره به پهلوی برگرداند. بهمین دلیل رضا پهلوی میگوید شیعه گری در ماهیت ایرانیست یا با ذکر مثلی غیر ممکن مثل اینکه طاوع خورشید ار غرب، میگوید اگر اکثریت مردم ایران مخالف تحصیل بهائی ها باشند کسی باید باشد تا جلوی آن بایستد. آخر مگر میشود اکثریت مردم ایران مخالف تحصیل بهائی باشند که تو بخواهی جلوی آن بایستی. چرا نمیگوید جلوی مخالفت با گرفتن مناسب بزرگ توسط بهائی مثل نماینده یا وزیر و حتی رئیس دولت شدن میایستم و صحبت از تحصیل آنها میکند. اینها همه بدلیل رساندن این پیام به آخوند هاست که اگر به بن بست غیر قابل گذر برخوردید بگوئید ما حکومت را از پهلوی گرفتیم حالا میخواهیم آنرا دوباره به آنها برگردانیم. شما در زیر سایه من برقرار خواهید بود. البته که خیالیست باطل و ناشدنی..
نوشته شده در تاريخ بيست و چهارم شهريور ۱۴۰۱ برابر با پانزدهم سپتامبر ۲۰۲۲ ، 15:16:43 توسط Mk
جوابش خیلی ساده است؛ یکی دیگر سوار خر میشود :-)
نوشته شده در تاريخ بيست و سوم شهريور ۱۴۰۱ برابر با چهاردهم سپتامبر ۲۰۲۲ ، 21:57:50 توسط آشنائی
کشکی ترین نتیجه از مقاله. پایه و بنیان جمهوری اسلامی این شده است: تا ظهور امام زمان ولی فقیه و حاکم بر ایران خانواده خامنه ایست. آقای نویسنده فراموش کرده که ولی فقیه نماینده امام زمان و جانشین خداوند هم هست. در رهبری در سایه این پایه و بنیان جائی ندارد. تعجب هم شاید نباید کرد اگر مجلس خبرگان بگوید ما بجز مجتبی که تفاوتش با دیگران از زمین تا آسمان هست کس دیگر را شایسته جانشینی نمیدانیم والسلام. رئیسی هم هیچوقت مطرح نبوده. در کل بعد از دوره دوم ریاست جمهوریش بساط جمهوریت را جمع میکنند و رئیسی میشود نخست وزیری که مثل هویدا برای شاه بود. آینها سناریوئی که حکومت نوشته و بدنبالش است. پیدا کنید پرتقال فروش را؟
نوشته شده در تاريخ بيست و سوم شهريور ۱۴۰۱ برابر با چهاردهم سپتامبر ۲۰۲۲ ، 19:32:43 توسط افراسیاب
خوب مثل روز روشن که این سپاهی‌ها اگر رهبر نباشد که ازش بترسند می‌پرند تو بغل رضا پهلوی چون اول اینکه حکومت پهلوی یک حکومت نظامی پرور بوده و هوای آنها را دارد و در همچین حکومتی هم مردم نمی‌توانند نظامی‌ها را تکه تکه کنند از طرفی دیگر هم حکومت با آخوند دیگر جواب نمی‌دهد و مردم از این قشر واقعا متنفرند، دسته ها و سازمانهای دیگر مثل مصدقی و مجاهد و غیره هم تعدادشان اینقدر زیاد نیست که تاثیر گذار باشند و با هم هم دشمن هستند، اگر هم سپاهی‌ها بخواهند خود حکومت کنند این تحریم‌های کمر شکن ادامه خواهد داشت و چه بسا به ایران حمله نظامی هم بکنند پس ببینید وضعیت این رژیم خیلی خراب است و از ناچاری و به احتمال زیاد اکثر اعضای غیر آخوند رژیم بروند بطرف پهلوی و نگرانی خامنه‌ای هم همین بوده که هشدار میداد. اگر توله خامنه‌ای را هم بخواهند رهبر کنند ریسک خیلی بزرگی کردند چون ممکن است چنان شورشی شود که هیچکدام از اعضای این رژیم را مردم زنده نگذارند.
نوشته شده در تاريخ بيست و سوم شهريور ۱۴۰۱ برابر با چهاردهم سپتامبر ۲۰۲۲ ، 17:40:09 توسط تلاشگر
2) در فرصت کمی که باقیمانده تا ملارهبر بمیرد یا شاید هم تا حالا مرده باشد و مخفیش کردند تا برنامه خودشان پیش برود و سر رهبری آینده دارند پشت پرده تصمیم میگیرند؟ در این فرصت کوتاه باید دید چطور میشود برنامه رژیم ملائی و بیت رهبری را برهم زد و مردم را به خیابان آورد تا همانطور که اکثریت انتخابات را بایکوت کرده بود و نه خود را به ج.ا.اعلام کرد، اینبارخنجر نهائی را به قلب رژیم سفاک ضد ایرانی بزند و به فاجعه و کابوس حکومت اسلامی برای همیشه خاتمه دهد.نقش اپوزیسیون خارج نشین چه میتواند باشد؟ آلترناتیو سازی اش چیست؟ به نظرم هر چند جمهوری دمکراتیک خواه!تنها آلترناتیوی که میتواند سناریوی جانشینی پسر ملارهبر را برهم بزند همانا برگشت خانواده پهلوی فورا به ایران است بعدا از اعلام خبر مرگ خامنف!چنانچه خانم فرح دیبا زن شاه سابق خودش اعلام کرده حاضر است به ایران برگردد و حکومت را از ملایان پس بگیرد، این خبر به عنوان بمب خبری چنان باعث امیددادن به مردم میشود که برگشت رضا خان را شعار میدهند.این خانم که زندگی اش را با سن بالا کرده و ترسی از جانش نباید داشته باشد، دستگیری اش توسط سپاه بعید میباشد! نظرشما؟
نوشته شده در تاريخ بيست و سوم شهريور ۱۴۰۱ برابر با چهاردهم سپتامبر ۲۰۲۲ ، 17:33:59 توسط هو
دستت چقدر زمخت و کار کرده است خامنه‌ای انگار دستت 400سال بیل زده تنه ات برات بمیرد که تو اینقدر زحمت کش و علیل هستی
نوشته شده در تاريخ بيست و سوم شهريور ۱۴۰۱ برابر با چهاردهم سپتامبر ۲۰۲۲ ، 15:31:15 توسط آذر
در صورت مرگ نزدیک دیکتاتور خامنه ای، ولیعهد، مزورش، مجتبی، سرکوب و میلیتاریسم را بیشتر خواهد کرد. سازماندهی عناصر رذل و اوباش جیره‌خوار هنوز وفادار به رژیم در محلات و تشکیل گروههای ضربت سپاه و بسیج و طرحهای امنیتی پلیسی نیز همگی در همین راستاست. بدیهی است که جوانان و مردم محلات مختلف شهرها باید هوشیاری خود را حفظ کنند و خود را برای مقابله سازماندهی شده با طرحها و تلاشها آماده‌تر سازند. ارتجاع حاکم مطمئن باشد که با تشدید میلیتاریسم نمیتواند مانع شورش و قیام و انقلاب شود. خیزشها و بر آمدها توده‌ای، قیامها و تکانهای اجتماعی برآیند فعل‌وانفعالات و سوخت‌وساز درون جامعه و تابع قانونمندی آن است. شرایط سیاسی و اقتصادی که قیام آبان ۹۸بر بستر آن شکل گرفت، کماکان بقوت خود باقی است و بسود قیام و اعتراض تقویت نیز شده است. قیام آبان ۹۸ غرش رعد در آسمان بی ابر نبود. ابرها در آسمان سیاسی و اقتصادی جامعه متراکمتر میشود.غرش رعد دوباره طنین خواهد افکند. رگباری شدید و سیلی زیرورو کننده تمام نظم موجود را خواهد روفت و زمین را از وجود ناپاک مستبدان و جانیان و استثمارگران و اراذل و اوباش حاکم پاک خواهد کرد.
نوشته شده در تاريخ بيست و سوم شهريور ۱۴۰۱ برابر با چهاردهم سپتامبر ۲۰۲۲ ، 15:27:41 توسط تلاشگر
امید و آرزوی همه ما وطن دوستان ایرانی اینست که با مرگ ملارهبر خامنف پایان جمهوری قلابی اسلامی هم باشد! اما این ملعون بیش از 33 سال دوران دیکتاتوری اش وقت داشته عناصر و نوکران کثیف خودش را بشناسد یا بپروراند وآنها را بر روی صحنه قدرت در نمایشات همیشه گی اش به بازی بگیرد برای نقشی که او از آنها انتظار داشت یا دارد بازی بکنند.با دست نشاندن ملا رئیسی به ریاست جمهوری هدفش این بود که صندلی قدرت رهبری را برای پسرش خالی نگه دارد. برای اینکه مخالفینش نگویند این ملا مقام رهبری را موروثی کرده با کمک سپاه پسر حرامزاده اش را از کانال مجلس خبرگان به عنوان تنها کاندید دارای صلاحیت بر کرسی تخت رهبری مینشانند تا بعدا بگویند رهبر پسرش را رهبر آینده نکرده بلکه او توسط مجلس خبرگان انتخاب شده! این سناریو به نظرم محتمل تر است! خمینی جلاد با همه خریتش درست تشخیص داده بود که سپاه باید منحل یا در ارتش ادغام شود ولی این خامنف کثیف مانع ازآن شد تا از سپاه تروریستان برای خودش ابزار محکم کردن برای میخ قدرت خودش خوب استفاده کند و کرد! انتخاب پسرش توسط مجلس خبرگان فرمالیته است و سپاه آنرا به نفع خودش میبیند! مافیا!!
نوشته شده در تاريخ بيست و سوم شهريور ۱۴۰۱ برابر با چهاردهم سپتامبر ۲۰۲۲ ، 15:23:57 توسط حقیقتگو
اگرعنوان این مطلب که اگر"خامنه ای بمیرد چه خواهد شد را به گر "برده داربرگ اسلام بمیرد" چه خواهد شد عنوان میشد بمراتب علاقی تروواقعی تربود..قدرت برده داربزرگ اسلام خامنه ای ازجانب برده داران اسلامی که آخوندها وطلبه ها درشهرها وروستا ها ودهات باشند سرچشمه گرفته است وتازمانی هم که سقط نشده انها را درحیطه قدرتش دارد واجازه خودمختاری به انها نداده ونمی دهد ودرحقیقت صاحب امتیازبرده داری "امت اسلامی" درایران است وخوب گیریم که سقط شد..وآخوندها خودشان را درقلمروئی که دارند با توسط به قشون سپاه وبسیجی هائی که دراخیتاردارند به شکل وفرمی اعلام خودمختاری ورهبری برده داری آن منطقه را خواهند کرد ودرحقیقت ملوک طوایفی اسلامی آخوندها درایران که برده گان " امت اسلامی" برطبق خواسته شان بپروانند..روس ها وچینی ها هم بدون شک مدارکی ازتوافق ها وقراردادهای استعماری با خامنه ای رو خواهند کرد که بله اینها واون ها بما تعلق دارد..سپاهی وبیسجی ها واقشارآقازاده ها برعلیه همدیگر بپا خواهند خواست که اونها واینها به ماها تعلق دارد..وسیلی ازچپاولگران هم اروپا وکانادا وامریکا را دربرخواهد گرفت که ثروتشان را نجات دهند.
ساير مطالب اين بخش
پربازديدهای اين بخش
تصویر اولیه به هلاکت دسيدن رییس حوزه علمیه قیدار زنجان 
 تصاویر برهنه تولید شده توسط هوش مصنوعی باعث شوک ساکنان شهری در اسپانیا شد 
 رانش یکباره زمین در بزرگراهی در سوئد خودروها را به درون خود کشید 
 تظاهرات هزاران یهودی مقیم آمریکا همزمان با سخنرانی نتانیاهو در سازمان ملل 
رفتار مامور راهنمایی و رانندگی در حکومت جهل و فساد اسلامی 
شفیعی کدکنی خاطره جعلی مداح حکومتی را تکذیب کرد 
 فرونشست زمین، نصف جهان را در ایران می‌بلعد 
واکنش رضا کیانیان به جمیله علم‌الهدی: بیجا می‌کنی از طرف مرد ایرانی حرف می‌زنی 
 هک سایت وزارت علوم؛ انتشار اسنادی از جنبش اعتراضی دانشجویان در خیزش انقلابی 
در سایه قوانین واپسگرایانه جمهوری اسلامی/ یک قتل دیگر به بهانه ناموس در سردشت 
 لیلا حسین‌زاده: جلسه دفاع پایان‌نامه من رسمی و قانونی بود 
 گرانی ۱۶ میلیون تومانی سکه، بین دو قنوت ابراهیم رئیسی