حمایت‌ فزاینده بین‌المللی از معترضان در ایران؛ «زنان باید بتوانند آزاد و مستقل زندگی کنند»


بی بی سی : حمایت‌ فزاینده بین‌المللی از معترضان در ایران؛ «زنان باید بتوانند آزاد و مستقل زندگی کنند»

در هفتمین روز اعتراضات در ایران، حمایت‌های بین‌المللی از معترضان به ویژه زنان ایرانی روز به روز بیشتر می‌شود و مقام‌های کشورهای مختلف، «شجاعت» زنان ایرانی را ستایش کرده‌اند.

در میان کشورهای جهان تاکنون مقام‌های کشورهای شیلی، آمریکا، بریتانیا، آلمان، اسرائیل و سوئد به اعتراض‌های ایران واکنش نشان داده‌‌اند و برخی‌شان از مقام‌های ایرانی خواسته‌اند تا از برخورد خشونت‌آمیز با معترضان خودداری کنند.

در تازه‌ترین واکنش، اولاف شولتس،‌ صدراعظم آلمان در پیامی از اینکه «زنان شجاع ایرانی» در اعتراضات اخیر در ایران قربانی می‌شوند،‌ ابراز ناراحتی کرد.

صدراعظم آلمان در توییتی نوشت: «مرگ مهسا امینی ۲۲ ساله در هفته گذشته پس از دستگیری در بازداشتگاه پلیس تهران به دلیل پوشیدن لباس نامناسب وحشتناک بود.»

او در ادامه نوشت که همچنین از اینکه زنان شجاع ایران در اعتراضات قربانی می‌شوند متاثر است.

آقای شولتس افزود: «مهم نیست کجای دنیا، زنان باید بتوانند بدون اینکه برای زندگی خود ترسی داشته باشند، آزادانه و مستقل زندگی کنند.»

آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان نیز روز پنج‌شنبه «سرکوب بی‌رحمانه» معترضان در ایران را محکوم کرده بود. او به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما طرف زنان پرشهامت ایرانی هستیم.»

در روز جمعه همچنین الکساندریا اوکاسیو-کورتز نماینده چپ‌گرای مجلس سنای آمریکا با انتشار توییتی با «زنان پرشهامت و متحدانشان در ایران که برای آزادی می‌جنگند» اعلام همبستگی کرد.

خانم اوکاسیو-کورتز نوشت: «مهسا امینی، بی‌رحمانه توسط همان نیروهای مردسالار و تمامیت‌خواهی کشته شد که زنان را در جهان سرکوب می‌کنند. حق انتخاب، از آن ماست؛ از حجاب تا سلامت باروری.»

به طور کلی در میان مقام‌های دولت‌های خارجی، مقام‌های آمریکایی بیشترین واکنش را داشته‌اند و نه تنها در رده‌های مختلف درباره اعتراض‌های ایران موضع‌گیری کرده‌اند، بلکه دولت این کشور به اقداماتی عملی نیز برای حمایت از معترضان دست زده است.

از جمله اینکه در روز جمعه، وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد با صدور دستورالعملی، شرکت‌های اینترنتی بیشتری را از تحریم ایران معاف می‌کند تا آنها بتوانند بدون محدودیتی به معترضان ایرانی خدمات ارائه کنند.

دولت آمریکا روز پنج‌شنبه نیز «پلیس امنیت اخلاقی» و تعدادی از مقام‌های نیروی انتظامی را تحریم کرد.

علاوه بر این، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در سخنرانی‌اش در مجمع عمومی سازمان ملل، اعلام کرد که کشورش در کنار زنان معترض ایرانی ایستاده است.

جنت یلن، وزیر خزانه‌داری آمریکا، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه این کشور، جیک سولیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، و همچنین رابرت مالی، فرستاده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، همگی در اظهارنظرهای جداگانه در ارتباط با اعتراض‌های ایران موضع‌گیری کرده‌اند.

خانم یلن، جان‌باختن مهسا امینی را «نمونه‌ای دیگر از رفتارهای بی‌رحمانه رژیم ایران با شهروندان خودش» توصیف کرد.

آنتونی بلینکن نیز در توییتی با استفاده از هشتگ مهسا امینی به انگلیسی خبر تحریم پلیس امنیت اخلاقی را اعلام کرد.

از باقی کشورهای جهان، جیمز کلورلی، وزیر خارجه بریتانیا روز چهارشنبه به خبرگزاری فرانسه گفت که مردم ایران نشان دادند «راه دیگری» نیز ممکن است.

او گفت: «رهبران ایران باید از اعتراض‌های مردم متوجه شوند که آنها از مسیری که رهبران انتخاب کرده‌اند راضی نیستند.»

در همان روز طارق احمد از مقام‌های وزارت خارجه بریتانیا «به شدت» از گزارش‌‌ها درباره آنچه بر مهسا امینی گذشته ابراز نگرانی کرد.

آقای احمد گفت: «ما از حکومت ایران می‌خواهیم که با شفافیت و دقت، آنچه را که به مرگ او منجر شده بررسی کند و عاملان را مجازات کند.»

طارق احمد همچنین از حکومت ایران خواست تا به «حق تجمع مسالمت‌‌‌آمیز» احترام بگذارد، در برخورد با معترضان «خویشتن‌دار» باشد و کسانی را که دستگیر شده‌اند، فورا آزاد کند.

در میان کشورهای اروپایی، یکی از نخستین مقام‌هایی که از معترضان ایرانی حمایت کرد، آن لینده وزیر خارجه سوئد بود که روز چهارشنبه در توییتی نوشت: «ما در کنار همه آنها هستیم که سوگوار مهسا امینی در ایران هستند.»

خانم لینده در این توییت «عمیقا» از گزارش‌ها درباره کشته و مجروح شدن معترضان ایرانی ابراز نگرانی کرد و نوشت: «صدای زنان ایران باید شنیده شود. حقوق بشر برای همه ایرانی‌ها، از جمله حق اعتراض مسالمت‌آمیز باید محترم شمرده شود.»

خارج از اروپا و آمریکا، مهم‌ترین واکنش را گابریل بوریچ، رئیس‌جمهور چپ‌گرای شیلی از خود نشان داد که در سخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل، نخستین رهبری بود که نام مهسا امینی را به زبان آورد.

او که در سخنرانی‌اش به رهبران جهان یادآوری کرده بود خود «تا همین اواخر» به عنوان معترض در خیابان حضور داشته، گفت که مهسا امینی در دستان پلیس کشته شده است و از لزوم مبارزه با خشونت علیه زنان صحبت کرد.

از میان کشورهای منطقه، یائیر لاپید نخست‌وزیر اسرائیل نیز اظهارات مشابهی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل بیان کرد.

همچنین صلاح‌الدین دمیرتاش، سیاستمدار سرشناس کرد ترکیه و از رهبران قبلی حزب دموکراتیک خلق‌ها، به نشانه همدردی با خانواده مهسا امینی و حمایت از مبارزه زنان ایران، سر خود را تراشید.

آقای دمیرتاش، که در زندان به سر می‌برد، جان باختن مهسا امینی را «قنل به دست پلیس اخلاق» خواند و گفت مبارزه با تبعیض تنها وظیفه زنان نیست.

او گفت: «هزاران سلام ما به آنان که مقاومت می‌کنند.»

عدنان سلجوق مزراقلی، شهردار سابق دیاربکر که با آقای دمیرتاش زندانی است نیز همراه او سرش را تراشیده است.

 
فیلمها و خبرهای بیشتر در کانال تلگرام پیک ایران
[کد مطلب: 253780] [تاريخ انتشار: يکم مهر ۱۴۰۱ برابر با بيست و سوم سپتامبر ۲۰۲۲] [ نسخه مناسب چاپ ]
تقسيم با ديگران:

در زمینه‌ی انتشار نظرات کاربران گرامی رعایت چند مورد ضروری است
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
  • «پيک ايران» مجاز به ویرایش ادبی نظرات کاربران است
  • مطالبی که حاوی کلمات رکيک، غير اخلاقی و يا توهين به ديگران باشد منتشر نميشوند
  • نظراتی که پیرامون این خبر نباشد منتشر نمیشود
  • نطرات حاوی لينک منتشر نميشوند
نام: (الزاميست)
نظرات شما (حداکثر تعداد حروف با احتساب فاصله بين حروف 1000 حرف ميباشد):

Captcha
اعدادی را که در تصویر بالا می بینید (بدون فاصله گذاشتن میان آنها) در باکس زير وارد کنید و سپس دکمه ارسال را کليک کنيد
نظرات خوانندگان
نوشته شده در تاريخ دوم مهر ۱۴۰۱ برابر با بيست و چهارم سپتامبر ۲۰۲۲ ، 16:50:07 توسط نیما
یارو مگر ستار بهشتی یا بقیه جوانان ایران کشته شده توسط اخوند خودشان سکته کردند و فوت شدند شما برای مردم ایران تکلیف روشن نکن این قانون حجاب و قوانین ضد مردم هم توسط شما به آخوند دیکته شده است شما نگران پول یا مفت از دهان مردم گرسنه ایران دزدیده شده و فرستاد ه شده به شما توسط مزدور آخوندی هستی دوره مفت خوری شما تما م شده
نوشته شده در تاريخ دوم مهر ۱۴۰۱ برابر با بيست و چهارم سپتامبر ۲۰۲۲ ، 01:20:29 توسط نکته سنچ
گ.یا .لادیمیر پوتین و شی زی پهدگ صدای ایرانی را نمیشنوند. صم بکمن امیون و البته آنها نمی فهمند و نمی شنوند. چون خامنه ای با آنها حساب دارد.
نوشته شده در تاريخ يکم مهر ۱۴۰۱ برابر با بيست و سوم سپتامبر ۲۰۲۲ ، 21:36:22 توسط تلاشگر
ابتدا باید تشکر کرد که این سیاستمداران خارجی با مقاومت و مبارزه زنان ایرانی ابراز همبستگی کردند یا میکنند تا در اذهان عمومی جهان جا بیفتد و این خودش به نوعی میتواند روی رژیم اسلامفاشیستی ملاها فشار مضاعف بیاورد که حقوق بشر برای زنان ایرانی هم هست و باید رعایت شوند. ولی متاسفانه گفتن اینکه زنان باید آزادی و استقلال در زندگی خودشان داشته باشند آنهم در یک کشور اسلامی و بدتر با شریعت شیعی یک چیز غیر ممکن است. یا این سیاستمداران شناختی روی اسلام ارتجاعی عقبمانده ندارند یا خودشان را به نادانی میزنند. نکند انتظار دارند طالبان در افغانستان دیسکو هم برای رقص زنان دایر کند؟ یک حرفهائی میزنند نشدنی چون اسلام گندیده را نمیشاسند چه زن ستیز است. با اینکه سیاستمداران غربی خوب میدانند رژیم ملائی بیش از چهل سال ایران را برای زنان زندان کرده و مدام تحقیرشان میکند و کمتر حقوق برابری برای زنان قائل است. ببینید آلمان اولاف شولتز رابطه تجاری و اقتصادی اش با رژیم مقام اول را در اروپا دارد سالی چند میلیارد دلار!عوامفریبی را کنار بگذارند کمی صداقت داشته باشند. فراموش میکنند ذات اسلام با آزادی زن ناسازگار است!!
نوشته شده در تاريخ يکم مهر ۱۴۰۱ برابر با بيست و سوم سپتامبر ۲۰۲۲ ، 19:29:11 توسط آذر
آری زنان باید آزاد و مستقل زندگی کنند توده ها باید بر نیروهای پیش برندهٔ انقلاب و پیگیرترین نیروها و ارگانهای مستقل آنها تکیه کنند و در عوض علیه نیروهای بازدارندهٔ انقلاب و ارگانهای داخلی و خارجی و نهادهایشان به مبارزه و افشاگری به پردازند. پیگیرترین نیروهای انقلاب همانا کار و زحمت و ارگانهای ویژه آنها، شوراها هستند. در ایران آن شعار مشخصی که پیروزی انقلاب را بطرز صحیحی بیان کند شوراها و حکومت شورائی است. و اگر توده‌ها با اتکاء به شوراهای انقلابی به اعمال حاکمیت مستقیم نپردازند و دستگاههای بوروکراتیک- نظامی موجود برچیده نشود انقلاب با شکست روبرو خواهد شد. تجربه انقلاب ۵۷ نیز تا حد زیادی نشان داد که توده‌ها و بویژه طبقهٔ کارگر ایران با ایده شوراها بیگانه نیستند. آنها نشان دادند که بیش از آنکه در فکر نهادهای سرمایه داری باشند، در فکرارگانهای مستقل خود و با تعرض نسبت به ارگانهای اقتدار سرمایه، به برپائی ارگانهای اقتدار خویش یعنی شوراها روی آوردند با این وجود شکی نباید داشت که توده‌ها در تحولات آتی تجارب و درسهای انقلاب ۵۷ را در جهت بسط هر چه بیشتر اعمال مستقیم حاکمیت خود بکار خواهند گرفت.
ساير مطالب اين بخش
پربازديدهای اين بخش
تصویر اولیه به هلاکت دسيدن رییس حوزه علمیه قیدار زنجان 
 تصاویر برهنه تولید شده توسط هوش مصنوعی باعث شوک ساکنان شهری در اسپانیا شد 
 رانش یکباره زمین در بزرگراهی در سوئد خودروها را به درون خود کشید 
 تظاهرات هزاران یهودی مقیم آمریکا همزمان با سخنرانی نتانیاهو در سازمان ملل 
رفتار مامور راهنمایی و رانندگی در حکومت جهل و فساد اسلامی 
شفیعی کدکنی خاطره جعلی مداح حکومتی را تکذیب کرد 
 فرونشست زمین، نصف جهان را در ایران می‌بلعد 
واکنش رضا کیانیان به جمیله علم‌الهدی: بیجا می‌کنی از طرف مرد ایرانی حرف می‌زنی 
 هک سایت وزارت علوم؛ انتشار اسنادی از جنبش اعتراضی دانشجویان در خیزش انقلابی 
دخالت بیت خامنه‌ای در تعیین نرخ دلار 
در سایه قوانین واپسگرایانه جمهوری اسلامی/ یک قتل دیگر به بهانه ناموس در سردشت 
 لیلا حسین‌زاده: جلسه دفاع پایان‌نامه من رسمی و قانونی بود