رژیم جمهوری اسلامی در مهار خشم ملت ایران ناتوان مانده است


خیزش مردمی در ایران در حالی وارد دهمین هفته خود می‌شود که مبارزه ملی علیه رژیم جمهوری اسلامی ایران به نقطه‌عطف بزرگی رسیده است و تغییرات جدید و بی‌سابقه‌ای را رقم می‌زند. دامنه اعتراضات مردمی اغلب شهرها و روستاهای ایران را فراگرفته است. در شهر خمین، زادگاه آیت‌الله خمینی، نیز مردم دست به تظاهرات زدند و خانه بنیانگذار انقلاب اسلامی را به آتش کشیدند. افزون بر این، پدیده عمامه‌پرانی نیز در همه جا در حال گسترش است.

با اینکه ماشین سرکوب جمهوری اسلامی ایران در مقابله با معترضان زور و خشونت به‌کار‌می‌گیرد، واقعیت اوضاع نشان می‌دهد که رژیم تهران دچار آشفتگی و سراسیمگی شده و به شدت نگران آینده است. البته زمینه واقعی این وضعیت را می‌توان در دو نکته خلاصه کرد: نخست، اینکه در اواخر اکتبر، فرمانده کل سپاه پاسداران، معترضان را تهدید کرد که این آخرین روز حضور آن‌ها در خیابان‌ها است، اما تظاهرات‌ها پرشورتر و گسترده‌تر شد. دوم، سخنرانی خامنه‌ای در حضور جمعی از مردم اصفهان بود که از خبرگزاری‌های فارس و ایرنا منتشر شد. در این سخنان که بیشتر جنبه دفاعی از رژیم جمهوری اسلامی داشت، آشفتگی و سراسیمگی بسیاری احساس می‌شد.

خامنه‌ای گفت: «عده‌ای در داخل بر مبنای تبلیغات غرب، می‌گویند در نظام اسلامی آزادی و مردم‌سالاری نیست، در حالیکه بیان همین سخنان نشانه آزادی است». البته این سخن در ذات خود مضحک و مسخره‌ است.

خامنه‌ای افزود: «حالا که نتوانستند مردم را به میدان بیاورند، در حال شرارتند تا بلکه بتوانند مسئولان را خسته کنند. البته اشتباه می‌کنند، چرا که این شرارت‌ها موجب خستگی مردم و تنفر و بیزاری از آن‌ها می‌شود، اما بساط شرارت به زودی جمع خواهد شد.»

البته با توجه به دو نکته فوق، می‌توان دریافت که این اظهارات تناقض و مغایرت بسیاری با یکدیگر دارند.

سپس خامنه‌ای به اهمیت «امید» پرداخت و گفت: «به کسانی که با ایران دشمنی دارند، اجازه ندهید در قالب دفاع از منافع ملی ‌القای یاس کنند، زیرا امید و فعالیت همچنان در جامعه وجود دارد.» در واقع، رهبر نظام جمهوری اسلامی ایران با این سخنان عملا اذعان می‌کند که مردم امیدشان را از دست داده‌اند، وگرنه نباید باید به این موضوع اشاره می‌کرد و مشکلات اقتصادی را «واقعی» نمی‌خواند.

مهم‌ترین سخن خامنه‌ای که واقعیت تلخ جامعه ایران را آشکار می‌کند، این است که گفت: «باید عاملان جنایت، قتل، تخریب یا تهدید به آتش زدن دکان و ماشین کاسبان و مردم و آن کسی که با تبلیغات آن‌ها را وادار به این کارها کرده است، هر یک به اندازه گناهشان، مجازات شوند.»

البته سخنان خامنه‌ای در پیوند با مجازات معترضان، با تعبیر دیگری نقل شده است. خامنه‌ای گفت: «باید مجرمان مجازات شوند، اما هیچ‌کس حق ندارد آن‌ها را به طور خودسرانه مجازات کند.» این در حالی است که این سخن درست برعکس خواسته‌های نمایندگان مجلس شورای اسلامی و تندروها است که بر لزوم مجازات شدید معترضان تاکید دارند.‌

در واقع، آنچه خامنه‌ای در حال حاضر می‌گوید، با آنچه در تظاهرات سال ۲۰۱۹ گفته بود، کاملا متفاوت است. در آن زمان، رویترز در گزارشی نوشت: «هنوز بیش از دو روز از آغاز تظاهراتی که ایران را فراگرفته است نگذشته بود که صبر آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر نظام ایران، لبریز شد.»

خامنه‌ای مقام‌های ارشد دستگاه‌های امنیتی و حکومتی را جمع کرد و به آن‌ها دستور داد که برای پایان دادن به اعتراضات، کلیه اقدامات لازم و فراخور شرایط را انجام دهند. اما به نظر می‌رسد که وضعیت فعلی ایران دستخوش تغییر و تحول بسیاری شده است و نمی‌تواند با گذشته مقایسه شود. این بدان معنا نیست که رژیم جمهوری اسلامی در قبال ملت ایران مرتکب جنایت نشده است، بلکه به وضوح نشان می‌دهد که همه جنایت‌ها و واکنش‌های خشونت‌‌آمیز رژیم نتوانسته است اعتراضات مردمی را- که رئیس‌جمهوری فرانسه آن را «انقلاب» توصیف کرد- پایان دهد. سخنان اخیر خامنه‌ای و فرمانده کل سپاه پاسداران، بیانگر سرخوردگی و شکست بی‌سابقه رژیم جمهوری اسلامی در برابر ملت ایران است.

یکی از کارشناسان سیاسی به من گفت که شاه در اواخر عمرش «از اینکه از نیروهای مسلح درخواست کمک کند هراس داشت، زیرا این امر باعث می‌شد که آن‌ها در دولت پسرش نقش و قدرت بیشتری داشته باشند. امروز نیز خامنه‌ای به دلیل اینکه قصد دارد پسرش مجتبی را جانشین خود کند، از افزایش قدرت نظامیان می‌ترسد».

البته به نظر می‌رسد که این امر در مورد ابراهیم رئیسی نیز که آرزوی رسیدن به مقام رهبری دارد، صدق می‌کند.

در واقع، آنچه اینک در ایران رخ می‌دهد، بیانگر این واقعیت است که تداوم اعتراضات مردمی در ایران، به نگرانی و سراسیمگی بیشتر رژیم جمهوری اسلامی منجر می‌شود.
طارق الحمید
برگرفته از روزنامه الشرق‌الاوسط
 
فیلمها و خبرهای بیشتر در کانال تلگرام پیک ایران
[کد مطلب: 257779] [تاريخ انتشار: يکم آذر ۱۴۰۱ برابر با بيست و دوم نوامبر ۲۰۲۲] [ نسخه مناسب چاپ ]
تقسيم با ديگران:

در زمینه‌ی انتشار نظرات کاربران گرامی رعایت چند مورد ضروری است
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
  • «پيک ايران» مجاز به ویرایش ادبی نظرات کاربران است
  • مطالبی که حاوی کلمات رکيک، غير اخلاقی و يا توهين به ديگران باشد منتشر نميشوند
  • نظراتی که پیرامون این خبر نباشد منتشر نمیشود
  • نطرات حاوی لينک منتشر نميشوند
نام: (الزاميست)
نظرات شما (حداکثر تعداد حروف با احتساب فاصله بين حروف 1000 حرف ميباشد):

Captcha
اعدادی را که در تصویر بالا می بینید (بدون فاصله گذاشتن میان آنها) در باکس زير وارد کنید و سپس دکمه ارسال را کليک کنيد
نظرات خوانندگان
نوشته شده در تاريخ يکم آذر ۱۴۰۱ برابر با بيست و دوم نوامبر ۲۰۲۲ ، 15:28:26 توسط آذر
در تاریخ هر ملتی رویدادهائی است که جاودانه‌ میمانند و همواره با افتخار از آنها یاد میشود... وقتیکه بحران سیاسی ژرف و سراسری در جامعه‌ای شکل‌گرفته باشد، طبقهٔ حاکم غرق در بحران، دیگر نتواند به شیوهٔ گذشته بر مردم فرمانروائی کند، نتواند با اصلاحات، سیستم دولتی را نجات دهد، وقتیکه میلیونها تن از مردم در یک دوران انقلابی در اشکال متعددی از مبارزه علنی و مستقیم به مبارزه علیه نظم حاکم برخاسته‌ باشند و توده‌های کار و زحمت وستمدیده به ناممکن بودن ادامهٔٔ زندگی به شیوهٔ گذشته رسیده باشند، هیچ دلیل دیگری روشنتر از اینکه صدها هزار تن آماده جانفشانی به قیام برخاسته‌اند، نمیتواند اثبات کند که در این جامعه یک موقعیت انقلابی شکل‌گرفته است. بااینهمه وحشیگری، هیچ راهی برای نجات ج-ا، مستأصلِ، که تمام موجودیتش را هدف قرارداده، ندارد. برغم اینکه جنبش هنوز فاقد سازماندهی سراسری و یک رهبری انقلابی است، اما این بحران عمیقتر از آن است که رژیم بسادگی بتواند با سرکوبهای خود آن را مهار کند. این واقعیت انفجار را تجربهٔ مبارزه قهرمانانهٔ، و ایستادگی، مقاومت و جانفشانی آنها برای رسیدن به هدف، بخوبی نشان داده است.
نوشته شده در تاريخ يکم آذر ۱۴۰۱ برابر با بيست و دوم نوامبر ۲۰۲۲ ، 14:38:53 توسط سوخته انقلاب ۵۷!
دلیل اصلی که رژیم اسلامفاشیستی ملاها آنچنان در سرکوب اعتراضات تاکنون موفقیت نهائی نداشته یا نتوانست اعتراضات را در نطفه خفه کند، چون ملارهبر با همه احمق بودنش هم پی به این واقعیت برده که دامنه اعتراضات مردم ناراضی از حکومتش بسیار گسترده تر از آنیست که فکر میکرده و برآورد کرده که ابزار سرکوب و کشتن دستجمعی معترضین به روزی حتی هزار نفر هم قائله را پایان نمیدهد.ملارهبر فعلا به تهدیداش و توهین معترضین بسنده کرده وقتیکه گفت معترضین حقیرتر از آن هستند که بتوانند به نظام فاسدش خدشه ای وارد کنند.این ملا خودش بزرگترین فریبخورده اطرافیانش است ولی مردم معترض را فریبخورده خارجیها مینامد. یک مشت نوکر و مداح و چاپلوس اطرافش جمع کرده که مدام به او گفتند حضرت والا اوضاع ایران بهشتی است و همه چیز میزان و بروفق مراد است و مردم کم و کسری که ندارند هیچ بلکه از خوشبختی زیاد و شکم سیری شان زیر دلشان زده با امنیتی که دارند اصلا دمکراسی و آزادی را هم بیخیال ملا شدند. اما خامنف فریبخورده پسرش مجتبی یکهو چشم باز کرد و میبیند همه جا صدای مرگ بر خامنه ای بلند است.این ملا استالین ایران سقوطش حتمیست،به بن بست رسید!
نوشته شده در تاريخ يکم آذر ۱۴۰۱ برابر با بيست و دوم نوامبر ۲۰۲۲ ، 12:01:27 توسط گویا
خامنه ای ترسی از قدرت ابلهان سپاهی ندارد و از آنها به اندازه کافی نقطه صعف دارد که در موقع مناسب آنها را قربانی نماید. اکنون وقت این صحبتها نیست اگر اپوزسیون می خواهد کاری انجام دهد و واقعا اپوزسیون است از طرفداران خود بخواهند که در یک یا چند روز به طور هماهنگ به خیابان بیایند. مرحوم بختیار در کتاب خود به مطلب جالبی اشاره می کند. او می گوید یک عمر مبارزه کردم تا بتوانم تغییری را ایجاد نمایم اکنون که فرصتی رخ داده عده ای بر من خورده می گیرند که چرا قبول مسئولیت نمودهای!!. امروز نیز همان فرصت است بنابراین اگر اپوزسیون واقعا مترسک نیستند باید بتوانند هواداران خود را به خیابان بیاورند و از تمام توان خود برای تغییر با کمترین خسارات استفاده نمایند.
ساير مطالب اين بخش
پربازديدهای اين بخش
تصویر اولیه به هلاکت دسيدن رییس حوزه علمیه قیدار زنجان 
 تصاویر برهنه تولید شده توسط هوش مصنوعی باعث شوک ساکنان شهری در اسپانیا شد 
 رانش یکباره زمین در بزرگراهی در سوئد خودروها را به درون خود کشید 
 تظاهرات هزاران یهودی مقیم آمریکا همزمان با سخنرانی نتانیاهو در سازمان ملل 
رفتار مامور راهنمایی و رانندگی در حکومت جهل و فساد اسلامی 
شفیعی کدکنی خاطره جعلی مداح حکومتی را تکذیب کرد 
 فرونشست زمین، نصف جهان را در ایران می‌بلعد 
واکنش رضا کیانیان به جمیله علم‌الهدی: بیجا می‌کنی از طرف مرد ایرانی حرف می‌زنی 
 هک سایت وزارت علوم؛ انتشار اسنادی از جنبش اعتراضی دانشجویان در خیزش انقلابی 
در سایه قوانین واپسگرایانه جمهوری اسلامی/ یک قتل دیگر به بهانه ناموس در سردشت 
دخالت بیت خامنه‌ای در تعیین نرخ دلار 
 لیلا حسین‌زاده: جلسه دفاع پایان‌نامه من رسمی و قانونی بود