ابداع روشی جدید که مشکلات باتریها را برطرف میکند
پژوهشگران ادعا کردهاند که روشی جدید برای غلبه بر یک مشکل عمده باتریها ممکن است انرژی نسل بعدی را فراهم کند.
مهندسان امیدوارند در آینده نسل بعدی باتریهای لیتیومــیونی را بسازند که با استفاده از کاتدهای لایهای سرشار از نیکل، انرژی همهچیز از گوشیها گرفته تا خودروها را تامین میکند. این باتریها میتوانند مقدار زیادی انرژی را با هزینهای نسبتا کم تامین و امکان استفاده از مجموعهای از فناوریهای جدید را مهیا کنند.
اما هنگامی که این کاتدها برای مدتطولانی استفاده میشوند، شروع به خراب شدن میکنند و ظرفیت آنها بهسرعت کاهش مییابد. این به معنای آن است که ممکن است لازم باشد بهسرعت تعویض شوندــ که ممکن است به معنای تعمیر کل دستگاهی باشد که انرژی آنها را تامین میکنند.
دانشمندان سعی کردهاند راههایی بیابند تا از خراب شدن کاتدها جلوگیری کنند و به باتریها امکان دهند با گذشت زمان، به کار خود ادامه دهند، اما آنها نتوانستهاند راهحل خوبی بیابند، زیرا بسیاری از تعمیرات مشکلات خود را به همراه دارند.
با این حال، اینک پژوهشگران میگویند راهحلی ساده یافتهاند که هم آن کاتدها را پایدار و کارامد میکند و هم سایر مشکلات را حل میکند.
پژوهشگران امیدوارند این استراتژی را به گونهای توسعه دهند که بتوان از آن در تولید انبوه استفاده کرد و در صورت امکان، باتریها به شکلی متحول شوند که انرژی خودروها و سایر دستگاههای آینده را تامین کنند.
مدفوع میتواند بشر را از خطر انقراض نجات دهد
به گفته دانشمندان، مدفوع میتواند کلید نجات بشر از انقراض باشد.
دانشمندان سوییسی در تلاشاند از سراسر جهان نمونه مدفوع جمعآوری کنندــ آنها منتظرند مدفوعها از پورتوریکو و اتیوپی برسند و بعد نمونهها را در دانشگاه زوریخ منجمد و ذخیره کنند.
گروهی از دانشمندان، زیر نظر ادرین اگلی، رئیس موسسه میکروبیولوژی پزشکی، نمونههای مدفوع را جمعآوری میکنند، به این امید که بانک ذخیرهای ایجاد کنند تا از گستره وسیعی از باکتریهای روده انسان، که حاوی تریلیونها باکتری است، نگهداری کنند. در صورتی که برخی باکتریهای روده از بین بروند و نیاز باشد احیا شوند، این بانک ذخیره در آینده به حفظ نژاد انسان کمک میکند.
اگلی امیدوار است روزی در صورتی که انسان نیاز داشته باشد، این نمونهها دوباره کشت شوند. او هشدار داد برنامه غذایی و سبک زندگی امروزی باکتریهای روده را تغییر میدهند، تنوعشان رو به کاهش است و بنابراین، به طیف وسیعی از نمونهها از سراسر جهان نیاز است.
تاکنون، حدود ۳۰۰۰ نمونه جمعآوری شده است. هدف این است که ۱۰۰ هزار نمونه جمعآوری و در دمای منفی ۸۰ درجه ذخیره شوند.
اگلی به نشریه بریتانیایی تایمز گفت: «مردم از تنوع زیستی، و کاهش گیاهان و حیوانات آگاهاند.»
او در ادامه افزود: «اگر فیلها منقرض شوند، مشکلی برای سلامت شما ایجاد نمیکند. اما اگر میکروبیوم بدنتان به هم بخورد، میتواند پیامدهای بسیاری داشته باشد.»
وجود باکتریها در بدن انسان ضروری است زیرا به جذب مواد مغذی غذا کمک و از انسان در مقابل بیماری و عفونت محافظت میکنند. به گفته پژوهشگران، میان باکتریهای روده و افسردگی، واکنش دستگاه ایمنی، طول عمر و حتی از دست دادن حافظه ارتباط وجود دارد.
فیلمها و خبرهای بیشتر در کانال تلگرام پیک ایران