نه فقط روسیه؛ اوکراین هم از تسلیحات ایرانی استفاده می‌کند 


وبسایت رولینگ‌ استون با انتشار گزارشی اختصاصی در روز هفدهم مارس (۲۶ اسفند) به این موضوع پرداخت که سلاح‌های ایرانی اکنون دیگر فقط در اختیار ارتش روسیه نیست بلکه در اوکراین نیز از تسلیحات ساخت ایران استفاده می‌شود.

به گزارش این رسانه آمریکایی، یک ویدئو منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی که در آن یک سرباز اوکراینی جعبه تازه‌ای از مهمات را باز می‌کند، در ظاهر با هزاران فیلمی که از سربازان اوکراینی فیلم‌برداری شده تفاوتی ندارد، اما کارشناسان و مشاوران پروژه ردیابی تسلیحاتی تفاوت عمده‌ای را در این فیلم مشاهده کردند.

به گفته آنها، این جعبه حاوی مهمات ایرانی است که در دسامبر ۲۰۲۲ ساخته شده و تنها نمونه‌ای از تسلیحات ساخت ایران است که در دست نیروهای اوکراینی دیده می‌شود.

بر اساس ادعای این نشریه، ماه‌هاست که ردیاب‌های تسلیحاتی متوجه شده‌اند نیروهای اوکراینی از گلوله‌ها، راکت‌ها و خمپاره‌های ساخت ایران استفاده می‌کنند آن هم بدون اینکه توضیحی درباره نحوه حضور این تسلیحات در زرادخانه‌های کی‌یف وجود داشته باشد.

یکی از مشاوران گروه تحقیقاتی ردیابی تسلیحات وابسته به اوکراین در این زمینه به رولینگ استون گفته است: «از اواخر تابستان ۲۰۲۲، شاهد استفاده از مهمات ایرانی در ارتش اوکراین بودیم. به طور خاص، تاریخ تولید محصولی که در ویدئو دیده می‌شود از اوایل سال ۲۰۲۲ تا دسامبر ۲۰۲۲ است؛ موضوعی که نشان می‌دهد عرضه چنین محصولی تازه است و ربطی به گذشته ندارد.»

نویسنده رولینگ استون با ذکر این که سفارت اوکراین در واشنگتن به سوالات این رسانه پاسخ نداده است، گزارش خود را این‌طور ادامه می‌دهد: «در سال ۲۰۰۷، سازمان ملل صادرات تسلیحات از سوی ایران را به عنوان بخشی از تحریم‌های هسته‌ای این کشور اعمال کرد. این ممنوعیت در سال ۲۰۲۰ منقضی شد، اما تحریم‌های آمریکا و اروپا برای خرید از ایران همچنان پابرجاست. با وجود این محدودیت‌ها، ایران همچنان توانسته مقادیر زیادی از سلاح‌های سبک را به شبه‌نظامیان در یمن، عراق و سایر کشورهای خاورمیانه صادر کند. اما ظاهر شدن تسلیحات ایرانی در دست نیروهای اوکراینی تحت حمایت ایالات متحده، موضوعی است که به سادگی نمی‌توان به جوانب آن دست پیدا کرد؛ آن هم وقتی شواهد نشان می‌دهد که ایران در حمله به اوکراین در کنار روسیه قرار گرفته است.»

در ادامه این گزارش اشاره شده است که بر اساس اخباری که هم از روسیه و هم اوکراین به دست می‌رسد، با شلیک روزانه هزاران گلوله، ذخایر هر دو کشور رو به اتمام است. با توجه به این که ایران در کنار روسیه قرار دارد، به نظر نمی‌رسد که تهران مستقیما به کی‌یف سلاح عرضه کند، از این رو مسئله اینجاست که که کدام طرف ثالث چنین سلاح‌هایی را و از چه طریقی به دست آورده است.

کارشناس مصاحبه‌کننده با این نشریه در پاسخ به این سوال معتقد است: «اوکراینی‌ها کمک‌های مالی را از همه، در هر کجا، با سرعتی فوق‌العاده دریافت می‌کنند و وقت ندارند که بپرسند تسیلحاتی که به آنها عرضه می‌شود از کجا آمده است. آنها در وسط یک جنگ قرار گرفته‌اند آن هم در دنیایی که تجارت مخفی مهمات و سایر تجهیزات جنگی واسطه‌های بسیاری دارد.»

در بخش دیگری از این تحلیل می‌خوانیم که «نیاز شدید به تامین تسلیحات نظامی، مسکو را به سوی کره شمالی و ایران سوق داده و دیپلمات‌های روسی را وادار کرده است که از چین نیز درخواست مهمات کند. در همین حال اوکراین نیز از زمان شروع تجاوز روسیه در یک سال گذشته، درخواست‌های خود را از ناتو و سایر کشورهای متحد برای تامین تسلیحات بیشتر و بهتر شدت بخشیده است. در پاسخ به خواسته زلنسکی، غرب هزاران گلوله، سامانه توپخانه و راکت‌های دوربرد را به اوکراین ارائه کرده است.»

رولینگ استون در ادامه تاکید می‌کند که مهمات ایرانی مشاهده‌شده از سوی کارشناسان ردیاب تسلیحاتی اوکراینی، تازه‌ترین مورد از یک سری شواهد است که نشان می‌دهد کی‌یف توانسته به تسلیحات جمهوری اسلامی نیز دسترسی بیابد.

بنا بر این گزارش، در سپتامبر ۲۰۲۲ نیز این کارشناسان، ویدئویی از نیروهای اوکراینی را مشاهده کردند که گلوله‌های ۱۲۲ میلی‌متری را باز می‌کردند. این گلوله‌ها در جعبه‌هایی خاکی‌رنگ و با سبک سازمان صنایع دفاعی ایران بسته‌بندی شده‌ بودند. در ژانویه و اوایل مارس نیز، مشاوران به چندین مهمات دیگر از جمله بمب و خمپاره‌های ۱۲۰ میلی‌متری در اختیار نیروهای اوکراینی اشاره کردند که در سال ۲۰۲۲ از سوی ایران تولید شده‌اند.

نویسنده رولینگ‌استون در ادامه به این می‌پردازد که «مهمات از کشورهایی مانند سودان و پاکستان نیز در زرادخانه‌های اوکراین دیده می‌شود، بدون این که مشخص باشد چنین سلاح‌هایی چگونه به کی‌یف رسیده‌اند.»

منبع: ایندیپندنت فارسی 


فیلمها و خبرهای بیشتر در کانال تلگرام پیک ایران
[کد مطلب: 263560] [تاريخ انتشار: بيست و هفتم اسفند ۱۴۰۱ برابر با هجدهم مارس ۲۰۲۳] [ نسخه مناسب چاپ ]
تقسيم با ديگران:

در زمینه‌ی انتشار نظرات کاربران گرامی رعایت چند مورد ضروری است
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
  • «پيک ايران» مجاز به ویرایش ادبی نظرات کاربران است
  • مطالبی که حاوی کلمات رکيک، غير اخلاقی و يا توهين به ديگران باشد منتشر نميشوند
  • نظراتی که پیرامون این خبر نباشد منتشر نمیشود
  • نطرات حاوی لينک منتشر نميشوند
نام: (الزاميست)
نظرات شما (حداکثر تعداد حروف با احتساب فاصله بين حروف 1000 حرف ميباشد):

Captcha
اعدادی را که در تصویر بالا می بینید (بدون فاصله گذاشتن میان آنها) در باکس زير وارد کنید و سپس دکمه ارسال را کليک کنيد
نظرات خوانندگان
نوشته شده در تاريخ بيست و هشتم اسفند ۱۴۰۱ برابر با نوزدهم مارس ۲۰۲۳ ، 00:37:39 توسط Narenj
بازار آزاد سرمایه داری و زیرمیزی و تجارت همه چیز از همه جا و ارزان و کنترل نشده ، تولید دلال و معامله گر اسلحه و مهمات را هم به همراه دارد .. و اسلام و مسلمین از انجاییکه همه کارهایشان مخفی و زیر زمینی و لاپوشانی و آن دور شاه الله که گربه بود می چرخد ، پس در فروش اسلحه و مهمات هم دست بالایی دارند و این حکومت شیعه اسلامی هم تحریم شده و نمی تواند آشکار معامله و دلالی و ارزان فروشی کند و‌ در ، قاچاق هر نوع موادی و دلالی و پولشویی هم اوستادی از دانشگاه آکسفورد مارگریت تاجر گرفته ، معلوم است که هر کجا جنگ هست ، اسلحه و مهمات حاکمیت اسلامی هم می تواند در بازار آزاد تجارت انجا به رقابت بپردازد، چندی پیش هم مقامات حاکمیت اسلامی شیعه فرمودند که صادرات مهمات و اسلحه از ایران رو به افزایش است و در آمد خوبی هم بدست می آورند.. بازار آزاد تجارت ، اخلاق انسانی و انصاف و عدالت هیچ وقت نداشته و ندارد .
نوشته شده در تاريخ بيست و هفتم اسفند ۱۴۰۱ برابر با هجدهم مارس ۲۰۲۳ ، 17:45:18 توسط حقیقتگو
درحقیقت این موضوع نشان گرآنست که دلالان خارجی درایران چه می کنند...موادمخدرازایران وافغانستان را دراروپا وامریکای جنوبی وافریقا می فروشند ..نفت وغیره تحریم شده را با چندرغتزازسپاه خریداری کرده وانها را برحسب خلاقیت مافیائی شان دربازارهای جهانی می فروشند ..جواهرات سلطنتی دربارحکومت پهلوی را چنین دلالی هائی تصاحب وبه فروش رسانده اند ..دلال هائی دیگری هم وجود داشته ودارند که کلیه وقلب وچشم به قتل رسیده گان وحتی مجروحینی که دستگیروبعد ازخارج کردن قلب وکلیه شان درتظاهرات اخیربقتل رسانده اند را به کشورهای خارجی فروخته اند..حالا دلالان خارجی اسلحه وجنگ افزاربا سپاه همکاری می کنند که ردوپایشان دراکراین دیده میشود!! نکته مهم دربمب گذاری های انتهاری که به کشته وزخمی شدن بسیاری انجامیده است که چه درافغانستان وچه درعراق وچه درسوریه بوده است تنها بابت فروش کلیه وقلب وچشم ونخاع استخوان شان بوده است ..فقط قیمت هرکلیه ارزش بیش 6000دلاردرامریکا واروپا دارد...درامد دلاری اقشاری مسلمان واسلامی برپایه جنایت !!!
ساير مطالب اين بخش
پربازديدهای اين بخش
متلک های سنگین زینب موسوی با نگاهی به اعتراضات فرانسه
به کوری چشم ملايان شکمپرست ايران؛اسکیت‌سواری یکی از دختران شجاع و هنرمند ایران همراه رقص با ترانه «Calm down» سلنا گومز در حاشیه دریاچه چیتگر در حمایت از دختران اکباتان
  واکنش شروین حاجی پور به برنامه مهمونی: دیگه نه
ارسال گلوله‌های ضدزره حاوی اورانیوم ضعیف‌شده به اوکراین؛ چرا این مهمات مهم است؟ 
درگیری در یزد بر سر حجاب اجباری؛ سه نفر بازداشت شدند 
آتش شاکرمی خاله «نیکا»، شوخی ایرج طهماسب با بازداشت دختران معترض را مصداق بارز شکنجه دانست 
نرخ دلار در بازار آزاد تهران به بالاترین سطح در سه هفته گذشته رسید 
  رادیو فارسی بی‌بی‌سی تعطیل شد
رکورد بدترین اکران نوروزی تاریخ سینمای ایران شکست؛ ۱۴۹ هزار تماشاگر برای پرمخاطب‌ترین فیلم 
 استقبال کرملین از ابتکار دانمارک در دعوت از نورد استریم برای بیرون کشیدن شی ناشناس از دریا 
  سردبیر فایننشنال‌تایمز: اولین چیزی که در تهران به چشم می‌آید زنانی هستند که حجاب ندارند
چراغ سبز آمریکا دست عراق را در پرداخت میلیون‌ها دلار به تهران باز می‌گذارد