ایران پس از ۲۴ سال به طلای شمشیربازی آسیا دست یافت 




در شمشیربازی قهرمانی آسیا به میزبانی چین، ایران توانست پس از ۲۴ سال بار دیگر به نشان طلای انفرادی دست پیدا کند.

علی پاکدامن، کاپیتان تیم ملی شمشیربازی ایران، در شهر ووشی چین با غلبه بر حریفانش روی سکوی نخست اسلحه سابر ایستاد.

رسانه‌های ورزشی در شرح این موفقیت به نقل از فدراسیون شمشیربازی، سال ۲۰۰۱ و فاصله ۲۲ ساله را ذکر کرده‌اند که صحیح نیست. ایران سال ۲۰۰۱ در بانکوک دو نشان برنز تیمی به دست آورد و در انفرادی، موفق به کسب مدال نشد.

پیش از این، اولین و آخرین طلای شمشیربازی ایران در انفرادی بزرگسالان آسیا، آبان ۱۳۷۸ در مسابقات ۱۹۹۹ آسیا به میزبانی نانجینگ چین و توسط پیمان فخری به دست آمد که پاکدامن پس از ۲۴ سال موفق به تکرار آن شد.

از سال ۲۰۱۰ تاکنون، مدال طلای اسلحه سابر آسیا در انحصار کره جنوبی قرار داشت که در این بین، گو بون جیل با ۱۴ طلای انفرادی و تیمی آسیا، کارنامه‌ای درخشان و چه بسا دست نیافتنی به جا گذاشته است.

علی پاکدامن کاپیتان در فینالی جذاب، پایاپای و نفس‌گیر، مقابل کیم جون هو از کره جنوبی در حالی که ۱۱-۸ عقب افتاده بود، در پایان با نتیجه ۱۵ بر ۱۴ پیروز شد تا نشان طلا را نصیب خود کند.

رقیب مغلوب، کسی است که همراه با همبازیانش روی سکوی قهرمانی المپیک توکیو (در رده‌بندی تیمی) ایستاد، موفقیتی که ۴ دوره هم در مسابقات جهانی کسب کرده بود. او ضمن تصاحب مدال برنز انفرادی دنیا، پنج طلای تیمی و انفرادی قهرمانی آسیا و بازی‌های آسیایی را نیز به گردن آویخته.

پاکدامن ۳۲ ساله در حالی طلسم طلای آسیا را شکست که پیش از این ۸ نقره و ۷ برنز انفرادی و تیمی آسیا و بازی‌های آسیایی را به دست آورده بود. در شب طلاییِ پاکدامن، محمد رهبری هم با کسب نشان برنز، روی سکوی سوم این اسلحه ایستاد.

پیمان فخری نخستین قهرمان ایران در تاریخ این رشته، خود مربی پاکدامن بوده و سال‌ها هدایت تیم ملی ایران را به عهده داشت. او برای ادامه فعالیت مربی‌گری به آمریکا مهاجرت کرده است.

پاکدامن پیش از اعزام به چین گفته بود: ‌«می‌خواهم تمام حریفانم را شکست دهم و از نظر روحی و روانی به آرامش برسم. تیم ژاپن که ۳ بار ما را شکست داده، بخشی از هدف من است. می‌خواهیم میخ‌مان را در آسیا محکم بکوبیم.»

ایران پیش‌تر در رده‌های نوجوانان، جوانان و امید، توسط پاکدامن، فتوحی، رهبری و عابدینی به نشان طلای آسیا دست یافته بود اما در رده بزرگسالان، تاکنون فقط دو طلا توسط مربی و شاگرد (فخری و پاکدامن) کسب کرده است.

پاکدامن به خبرگزاری ایسنا گفته است:‌ «بودجه چهار و نیم میلیاردی قابل هضم نیست و ظلم به این رشته است. نه سالن اختصاصی داریم نه لیگ پویا. مسئولین ورزش یک بار نیامدند به لیگ‌مان کمک کنند. نیما زاهدی و نیما آقایی تیم ندارند و این خیلی زشت است. آنها هم خانواده دارند. اگر خودم را جای پدر نیما بگذارم می‌گویم برای چه چیزی به شمشیربازی می‌روی؟»

ستاره شمشیربازی ایران با شش نبرد، مرد اول آسیا شد. ابتدا ۱۵-۶ بر کریشنا شیندی از هندوستان غلبه کرد. چی چانگ (هنگ‌کنگ) هم فقط توانست ۶ ضربت به نماینده ایران بزند.

پاکدامن در مرحله یک‌هشتم به محمد الفضلی(کویت) اجازه نداد بیش از ۱۱ امتیاز بگیرد. در یک‌چهارم نیز کنتو یوشیدا مبارز پر سرعت ژاپنی از امتیاز ۱۳ فراتر نرفت.

مهم‌ترین بخت شمشیربازی ایران در المپیک پاریس، رنکینگ اول آسیا و ۱۶ جهان را در اختیار دارد. او برای راهیابی به فینال، در مرحله نیمه‌ نهایی تین لوو از هنگ‌کنگ را هم با نتیجه ۱۵-۱۰ از پیش رو برداشته بود.


فیلمها و خبرهای بیشتر در کانال تلگرام پیک ایران
[کد مطلب: 267871] [تاريخ انتشار: بيست و نهم خرداد ۱۴۰۲ برابر با نوزدهم ژوئن ۲۰۲۳] [ نسخه مناسب چاپ ]
تقسيم با ديگران:

در زمینه‌ی انتشار نظرات کاربران گرامی رعایت چند مورد ضروری است
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
  • «پيک ايران» مجاز به ویرایش ادبی نظرات کاربران است
  • مطالبی که حاوی کلمات رکيک، غير اخلاقی و يا توهين به ديگران باشد منتشر نميشوند
  • نظراتی که پیرامون این خبر نباشد منتشر نمیشود
  • نطرات حاوی لينک منتشر نميشوند
نام: (الزاميست)
نظرات شما (حداکثر تعداد حروف با احتساب فاصله بين حروف 1000 حرف ميباشد):

Captcha
اعدادی را که در تصویر بالا می بینید (بدون فاصله گذاشتن میان آنها) در باکس زير وارد کنید و سپس دکمه ارسال را کليک کنيد
نظرات خوانندگان