کودکی نوپا، محور مناقشه دیپلماتیک هند و آلمان شد 

 


عاشق غذای هندی بود و در ویدئو‌هایی که پدر و مادرش به اشتراک می‌گذاشتند به‌نظر شاد و خوشحال می‌رسید اما به‌گفته مادرش این کودک دو‌و‌نیم‌ ساله اکنون در مرکز کودکان با نیاز‌های ویژه در نزدیکی شهر برلین نگهداری می‌شود.

این کودک نوپا پس از آنکه از در سپتامبر سال ۲۰۲۱ زمانی که فقط هفت ماه داشت، به دلیل کودک‌آزاری از خانواده‌اش در هند گرفته شد در مرکز مناقشات میان هند و آلمان قرار گرفته است.

در ماه ژوئن امسال، دادگاهی در برلین حق سرپرستی فرزندشان را از دیا و همسرش آمیت سلب کرد، به دلایل حقوقی در این متن از نام حقیقی آنها استفاده نکرده‌ایم. حق سرپرستی کودک به اداره رفاه کودکان و نوجوانان آلمان واگذار شد. دادگاه هم‌چنین درخواست والدین کودک برای بازگرداندن کودک به هند را رد کرد. مادر و پدر کودک حکم دادگاه را «نامعتبر» دانستند و درخواست تجدید‌نظردادند.

دیا که اکنون برای جلب حمایت‌های مردمی برای بازگرداندن فرزندش در دهلی به‌سر می‌برد هنگام گفتگو با بی‌بی‌سی درباره جدایی از فرزند اشک‌هایش سرازیر می‌شود. خانواده آنها در سال ۲۰۱۸ به دلیل شغل جدید آمیت به برلین رفته بودند و کودک آنها دوم فوریه سال ۲۰۲۱ به‌دنیا آمد.

بنابر اسناد و مدارک دادگاه، موضوع اصلی مناقشه خانواده با مسئولان صدمه در ناحیه تناسلی کودک در هفت‌ماهگی است. یکی از پزشکان می‌گوید که «من هرگز تا‌به‌حال چنین جراحت شدیدی در ناحیه تناسلی کودکی نوزاد ندیده بودم» و برای ترمیم آن نیاز به جراحی بود.

مسئولان اداره رفاه کودکان و نوجوانان آلمان که سرپرستی کودک را از والدین سلب کردند می‌گویند مشکوک به آزار جنسی کودک هستند، اتهامی که خانواده کودک آن را رد می‌کند. بیمارستانی که کودک در آن تحت درمان قرار گرفته است موضوع را روشن کرده است و پزشکان تائید کردند که «هیچ شواهدی» مبنی بر آزار جنسی وجود ندارد و پلیس موضوع را بدون نیاز به پیگیری بیشتر خاتمه یافته تلقی کرده است.

والدین کودک می‌گویند صدمه تصادفی بوده است. دو پزشک مستقل از آمریکا و هند که مدارک پزشکی کودک را بررسی کرده‌اند ارزیابی و نظر بیمارستان را تائید کرده‌اند.

در گزارشی که پزشکان به بیمارستان ارائه داده‌اند آمده است «به‌نظر می‌رسد جراحت به‌احتمال زیاد اتفاقی ایجاد شده باشد. بعید به‌نظر می‌رسد که والدین به‌عمد جراحت‌هایی به کودک وارد آورده باشند و سپس برای درمان او نزد پزشکان بشتابند». آنها هم‌چنین افزودند که «صدمات کودک بر اثر آزمایشات گسترده‌ای که بر روز او انجام گرفته بیشتر نشده است».

اما مسئولان سازمان رفاه کودکان و نوجوانان آلمان باور ندارند که کودک در خانه امنیت داشته باشد. موضوعی که دادگاه با آن موافقت کرده است.

مادر کودک «ام» در حال حاضر در دهلی است و برای بازگرداندن کودک به هند سخت تلاش می‌کند

اکنون حدود دو سال است که کودک تحت سرپرستی اداره رفاه کودکان و نوجوانان آلمان قرار دارد و مادر و پدر او می‌گویند به‌ندرت اجازه دیدار و تماس با او را پیدا می‌کنند. هرچند مددکاران اجتماعی که با این خانواده کار می‌کنند این والدین را “مهربان و با‌ملاحظه” توصیف کرده‌اند و واکنش کودک نسبت به آنها را به طور مداوم “مثبت و شادمانه و مشتاقانه” می‌بینند. روانکاو منتخب دادگاه برای این مورد پیشنهاد داده است که یکی از والدین در مرکز نگهداری کودکان تحت نظارت پرستاران با کودک زندگی کند.

هفته گذشته اداره رفاه کودکان و نوجوانان آلمان به مادر و پدر کودک اطلاع داده است که “همه ملاقات‌های آنها با کودک لغو شده است چون کسی را برای آوردن و بردن کودک در اختیار ندارند”. دیا در ادامه ادعا می‌کند که آنها حتی حق تماس ویدئویی با کودک را ندارند.

«ما از آن زمان که کودک از بخش سرپرستی از کودکان به مرکز نگهداری کودکان با نیاز‌های ویژه منتقل شده است هیچ خبر نداریم که کودک در چه شرایطی نگهداری می‌شود. پنهان‌کاری‌ها در مورد چگونگی نگهداری کودک برای ما کاملاً عجیب است».

دیا مقامات آلمان را متهم می‌کند که «کودک مرا به دلیل تفاوت‌های فرهنگی وسؤ ارتباط از من گرفته‌اند»، او می‌گوید زبان آلمانی بلد نیست و مترجمی که در اختیار او قرار داده شده بود به زبان هندی صحبت می‌کرد اما گُجَراتی نمی‌دانست. بی‌بی‌سی با اداره رفاه کودکان و نوجوانان آلمان تماس گرفته است و در انتظار پاسخ آنهاست.

ماجرای این کودک در هند و آلمان مورد توجه بسیاری قرار گرفته است و اعتراضاتی در چندین شهر هند و از سوی هندی‌های مقیم فرانکفورت و دارمشتات به طرفداری از مادر و پدر کودک برگزار شده است.

در دهلی، دیا با مقامات وزارت امور خارجه هند ملاقات کرده است و با چندین نفر از اعضای مجلس هند توافق کرده است که به فیلیپ آکرمن، سفیر آلمان در هند نامه بنویسند و درخواست کنند که کودک به هند بازگردانده شود.

یکی از نمایندگان مجلس اصرار داشت که دولت اقدامات لازم برای بازگرداندن کودک را انجام دهد. سیاستمدار دیگری از نخست‌وزیر نارندا مودی خواست تا موضوع را با صدراعظم آلمان اولاف شولتس، در بازدیدش از دهلی برای اجلاس سالانه گروه ۲۰ در ماه آینده مطرح کند.

دیا نیز از نخست وزیر می‌خواهد تا مداخله کند. او می‌گوید: « تنها امید من اکنون آقای مودی است. اگر او وساطت کند دخترم می‌تواند برگردد.»

اختلاف نظر در مورد این کودک یادآور ماجرای مشابهی در سال ۲۰۱۱ است، زمانی‌که دو کودک هندی از والدین‌شان در نروژ گرفته شدند. آنها پس از یک سال به هند بازگردانده شدند.

سورانیا آیار، وکیل و فعال اجتماعی سابق که به خانواده هندی در نروژ کمک کرد و اکنون هم به والدین کودک هندی کمک می‌کند می‌گوید چنین مواردی غیرمعمول نیستند.

«این مشکلی اساسی است و انگار فرض بر این است که راه حل روشن است و نیازی به بحث بیشتر نیست»"

پارلمان اروپا هم از نقش اداره رفاه کودکان و نوجوانان آلمان در حل مشکلات خانواده‌های برون‌مرزی انتقاد کرده است. در گزارش تندی که در سال ۲۰۱۸ پارلمان اروپا منتشر کرد این سازمان را به تبعیض و بی‌عدالتی علیه کودکان مهاجر و آسیب رساندن به حقوق والدین و کودکان تحت سرپرستی آنها متهم کرد.

در گزارش جدیدی که در ماه مه منتشر شد، پارلمان اروپا اذعان داشت کمیته دادخواست‌ها به‌طور مرتب شکایت‌هایی در مورد اداره رفاه کودکان و نوجوانان آلمان دریافت می‌کند. دسترسی به حمایت‌های ادارات رفاه کودکان و نوجوانان برای والدین خارجی در مقایسه با والدین آلمانی دشوارتر است.

تظاهراتی در چندین شهر هند و در فرانکفورت و دارمشتات آلمان برگزار شد که خواستار بازگرداندن این کودک هندی به هند شدند

طبق گفته خانم آیار، راه‌حل بهتر در چنین مواقعی این است که دولت برای کمک به خانواده‌ها در مراقبت از فرزندان مددکاران اجتماعی را به کار گیرد. دراین مورد او معتقد است تنها راه‌حل وارد عمل شدن دولت است.

«کودک هیچ اشتباهی مرتکب نشده است. بگذارید او به هند برگردد. او یک شهروند هندی است و حق دارد در کشورش باشد»

دولت هند اعلام کرده که اولویت بالایی برای این پرونده در نظر گرفته است. سخنگوی خاورمیانه و آفریقای وزارت امور خارجه، آریندام باغچی اوایل این ماه گفت آنها سفیر آلمان را فراخوانده‌اند تا نگرانی‌های هند درباره این موضوع را مطرح کنند.

آقای باغچی در یک نشست خبری گفت: حداقل چیزی که ما معتقدیم این است که حقوق فرهنگی این کودک و حقوق او به عنوان یک هندی‌تبار نقض شده است. او اضافه می‌کند: «ما درخواست داده‌ایم این کودک هرچه زودتر به هند بازگردد و ما در این مورد آلمان را همچنان تحت فشار خواهیم گذاشت».

یک سخنگوی سفارت آلمان در هند از اظهارنظر درباره این پرونده خودداری کرد. اما منابع دولتی در آلمان گفتند این پرونده در دست دادگاه است و آنها اختیاری در مورد آن ندارند.آنها همچنین افزودند که برای پیدا کردن راه‌حل این پرونده با هند در حال همکاری هستند.

مقامات هندی می‌گویند خانواده‌ای در گجرات، ایالت غربی هند که این خانواده اهل آنجاست، شناسایی کرده‌اند که می‌توانند این کودک را به سرپرستی قبول کنند.

دکتر کیران آگاروال، پزشک اطفال بازنشسته دولتی و عضو سابق کمیته رفاه کودکان معتقد است کودک باید در کنار والدینش باشد.

او می‌گوید: «هند قوانین بسیار محکمی برای حمایت از کودکان دارد و اگر دادگاه آلمان کودک را به کشور خود بازگرداند، او در هند مورد حمایت و مراقبت قرار خواهد گرفت.»

با گذشت زمان دیا می گوید هر روز به نگرانی های او از اینکه کم‌کم کودکش را از دست دهد افزوده می‌شود.

او می‌پرسد: «کودک نمی‌تواند زبان مادری گجراتی یاد بگیرد. او فقط به زبان آلمانی صحبت می کند، من چطور می‌توانم با او صحبت کنم؟»

این خانواده همچنین بابت پرداخت ۹ میلیون روپیه معادل ۱۰۸۴۷۷ دلار که بابت نگهداری کودک و هزینه‌های دادگاه از آنها درخواست شده با مشکلاتی رو‌به‌روست.

دیا می‌گوید: «ما از طریق کمک‌های مردمی توانستیم ۵ میلیون روپیه جمع‌آوری و پرداخت کنیم. ما خانواده‌ متوسطی هستیم. آنها ما را از لحاظ احساسی و روحی در‌هم شکسته‌اند و حالا می‌خواهند ما را از لحاظ مالی هم در‌هم بشکنند.»

گیتا پاندی - بی‌بی‌سی


فیلمها و خبرهای بیشتر در کانال تلگرام پیک ایران
[کد مطلب: 270799] [تاريخ انتشار: بيست و هفتم امرداد ۱۴۰۲ برابر با هجدهم اوت ۲۰۲۳] [ نسخه مناسب چاپ ]
تقسيم با ديگران:

در زمینه‌ی انتشار نظرات کاربران گرامی رعایت چند مورد ضروری است
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
  • «پيک ايران» مجاز به ویرایش ادبی نظرات کاربران است
  • مطالبی که حاوی کلمات رکيک، غير اخلاقی و يا توهين به ديگران باشد منتشر نميشوند
  • نظراتی که پیرامون این خبر نباشد منتشر نمیشود
  • نطرات حاوی لينک منتشر نميشوند
نام: (الزاميست)
نظرات شما (حداکثر تعداد حروف با احتساب فاصله بين حروف 1000 حرف ميباشد):

Captcha
اعدادی را که در تصویر بالا می بینید (بدون فاصله گذاشتن میان آنها) در باکس زير وارد کنید و سپس دکمه ارسال را کليک کنيد
نظرات خوانندگان