تاریخ‌سازی تیم ملی بسکتبال زنان ایران؛ دختران ایرانی به فینال کاپ آسیا رسیدند 


تیم ملی بسکتبال زنان ایران

تیم ملی بسکتبال زنان ایران جمعه ۱۸ اوت با پیروزی مقابل اردن به فینال مسابقات بسکتبال آسیا دیویژن «بی» صعود کرد و به موفقیتی تاریخی دست یافت.

به گزارش سایت فدراسیون جهانی بسکتبال «فیبا»، دختران ایرانی در ادامه بازی‌های درخشان خود در این رقابت‌ها، اردن را با نتیجه ۷۲ بر ۵۴ شکست دادند و به مسابقه پایانی رسیدند.

اردن یکی از تیم‌های مطرح آسیا است که تمامی بازی‌های قبلی خود را با پیروزی پشت سر گذاشته بود ولی حریف بازیکنان جوان و پرانرژی ایرانی نشد.

این پیروزی ایران را یک گام دیگر به صعود به دیویژن «ای» کاپ آسیا، جایگاه تیم‌های برتر این قاره پهناور نزدیک‌تر کرد.


ایران در سال ۲۰۲۱، در نخستین حضور خود در کاپ آسیا از سال ۱۹۷۴ به بعد، تمامی مسابقات خود را واگذار کرد و به همین دلیل نتایج کنونی این تیم در بانکوک، تایلند قابل توجه است.

سایت فیبا، ضمن ستایش از دختران ایرانی، نوشت که آنها در یک نبرد فیزیکی با اردن، با دفاعی جانانه و مشارکت تمامی بازیکنان در فاز هجومی حریف را شکست دادند.

عایشه شپرد، بهترین بازیکن اردن موفق به کسب ۲۴ امتیاز شد ولی در اکثر دقایق بازیکنان ایرانی او را مهار کردند و موقعیت‌های مناسبی برای پرتاب نداشت؛ عایشه اکثر امتیازات خود را از خط پرتاب آزاد کسب کرد.

فائزه شهریاری، بهترین بازیکن ایران، روند بازی‌های خوب خود را در این مسابقات ادامه داد و مقابل اردن ۲۲ امتیاز کسب کرد. این دختر ۲۸ ساله در تمام بازی‌های ایران در سال ۲۰۲۱ فقط ۱۷ امتیاز کسب کرد، اکثر بازیکنان تیم روند رشد مشابهی دارند.

ایران در مسابقه فینال به مصاف اندونزی خواهد رفت، تیمی که در مرحله گروهی مقابل آن شکست خورده است. این بازی فرصتی برای دختران ایرانی است تا انتقام شکست قبلی را بگیرند و با کسب عنوان عنوان به دیویژن «ای» کاپ آسیا صعود کند.

النی کابوچیانی‌ یونانی، سرمربی تیم ملی ایران است که کارنامه مطرحی در رقابت‌های باشگاهی اروپا دارد. او ارتباط عاطفی و حرفه‌ای مناسبی با بازیکنان برقرار کرده است و محبوبیت زیادی دارد.


اما حضور تیم‌ بسکتبال زنان ایران در تایلند با حواشی مختلفی نیز همراه بود که بازتاب بسیاری در شبکه‌های اجتماعی به ویژه در داخل ایران داشت.

اکثر بازیکنان ایران در سه مسابقه نخست مقابل مالزی، مغولستان، و اندونزی در اعتراضی نمادین، حاضر به خواندن سرود جمهوری اسلامی نشدند. این اقدام با انتقاد مقامات و رسانه‌های حکومتی مواجه شد و بازیکنان را متهم کردند که «بازیچه دشمنان نظام» شدند.

برخی گزارش‌ها از ورود نهادهای امنیتی به ماجرا و فشار بر بازیکنان حکایت دارد، و گفته می‌شود که شاید آنها به دلیل این «هنجارشکنی» پس از بازگشت به ایران، احضار، جریمه، یا محروم شوند.


از هنگام آغاز اعتراضات سراسری در ایران، بسیاری از ورزشکاران ایرانی به روش‌های مختلفی همبستگی خود را با معترضان اعلام کردند که یکی از آنها نخواندن سرود جمهوری اسلامی در میادین بین‌المللی است.

علی‌رغم تهدید و پرونده‌سازی جمهوری اسلامی علیه این ورزشکاران، اعتراض آنها همچنان ادامه دارد و حکومت نتوانسته است این جریان را سرکوب کند.

صدای آمريکا 


فیلمها و خبرهای بیشتر در کانال تلگرام پیک ایران
[کد مطلب: 270808] [تاريخ انتشار: بيست و هفتم امرداد ۱۴۰۲ برابر با هجدهم اوت ۲۰۲۳] [ نسخه مناسب چاپ ]
تقسيم با ديگران:

در زمینه‌ی انتشار نظرات کاربران گرامی رعایت چند مورد ضروری است
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
  • «پيک ايران» مجاز به ویرایش ادبی نظرات کاربران است
  • مطالبی که حاوی کلمات رکيک، غير اخلاقی و يا توهين به ديگران باشد منتشر نميشوند
  • نظراتی که پیرامون این خبر نباشد منتشر نمیشود
  • نطرات حاوی لينک منتشر نميشوند
نام: (الزاميست)
نظرات شما (حداکثر تعداد حروف با احتساب فاصله بين حروف 1000 حرف ميباشد):

Captcha
اعدادی را که در تصویر بالا می بینید (بدون فاصله گذاشتن میان آنها) در باکس زير وارد کنید و سپس دکمه ارسال را کليک کنيد
نظرات خوانندگان