بیانیه‌های دانشجویی در سالگرد مهسا امینی: تمام حرف ما نه به جمهوری اسلامی و همه نهادهای وابسته آن است 


عکس از دانشگاه صنعتی شریف، سال ۱۴۰۱

دانشجویان چهار دانشگاه در تهران، علم و صنعت، امیرکبیر، بهشتی و خواجه نصیر، روز جمعه، ۲۴ شهریور، در بیانیه‌های جداگانه‌ای به مناسبت «سالگرد مهسا امینی و آغاز اعتراضات زن، زندگی، آزادی» تأکید کردند که اعتراضات زن، زندگی، آزادی «انفجار خشمی عمومی» علیه جمهوری اسلامی است و «تنگ‌تر شدن زنجیر ستم، فقر و سرکوب» فقط دانشجویان و مردم ایران را در «نه گفتن» به این حکومت مصمم‌تر کرده است.

جمعی از دانشجویان دانشگاه بهشتی در بیانیه‌ای که در کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور منتشر شد، نوشتند: «در پایان شهریورماه سال ۱۴۰۱، پس از به قتل رساندن ژینا (مهسا) امینی، مردم ایران با شعار زن، زندگی، آزادی، اعتراضات گسترده‌ای را علیه حجاب اجباری، ستم طبقاتی، سرکوب اقوام، فقر، فساد، استبداد دینی و نقض حقوق آشکار خود برپا کردند.»

دانشجویان دانشگاه بهشتی در این بیانیه تأکید کردند که «شعار قسم به خون یاران، ایستاده‌ایم تا پایان، دانشگاه را بر پیمانی که با خیابان بسته» از همیشه استوارتر کرده است.

آنها نوشتند: «در جواب ندای آزادی و عدالت‌مان، تنها کشتار و دشمنی دیده‌ایم. ما اما هنوز زنده‌ و حامی زندگی و مقاومت هستیم. در مسیری که شروع کرده‌ایم، محکم‌تر از همیشه قدم بر می‌داریم. تنگ‌تر شدن زنجیر ستم، فقر و سرکوب تنها ما را نسبت به آرمان خود مصمم‌تر کرده است.»

دانشجویان دانشگاه بهشتی (دانشگاه ملی سابق) با تأکید بر این که «نام دانشگاه هفتاد سال است که در ایران با مقاومت و مبارزه گره خورده است»، افزودند: «این بار نیز مستثنی نیست. کوتاه نخواهیم آمد. بار دیگر خیابان و دانشگاه را صحنه مبارزات خود خواهیم کرد.»

دانشجویان دانشگاه علم و صنعت: یک ایران برای دادخواهی مهسا به پاخاست

جمعی از دانشجویان دانشگاه علم و صنعت نیز در بیانیه‌‌ای به مناسبت سالگرد مهسا امینی نوشتند: «سال گذشته خون بی‌گناهی به زمین ریخته شد و کاسه صبر و تحمل‌مان سر آمد، یک ایران برای دادخواهی مهسا به پاخاست.»

این بیانیه با تأکید بر این که «زن، زندگی، آزادی، تنها یک شعار نبود»، آن را «بازتاب شرایط سخت سال‌های سرکوب» خواند و افزود: «هر آن کس که توانست، مشت‌ها را گره کرد و فریاد دادخواهی سر داد و به خیابان آمد. دانشجویان، فرزندان این ملت، خیابان‌ها را تنها نگذاشتند و با مردم همراه شدند. مشعل اعتراضات از زنان به خیابان، از خیابان به دانشگاه و از دانشگاه به خیابان دست به دست» ‌شد.

در بیانیه دانشجویان دانشگاه علم و صنعت که شامگاه جمعه ۲۴ شهریورماه در کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور منتشر شد، همچنین آمده است: «پاسخ دانشجو به تمام نیروهای تمامیت خواه "نه" است. نه به ولایت فقیه، نه به سپاه و نهاد‌های شبه نظامی، نه به روحانیت و نهاد‌های استصوابی، نه به سلطنت، نه به مجاهدین خلق، نه به مرکزگرایی، نه به اعدام» و «نه به هر آنچه که آزادی را نقض کند، چه مستبد باشد و چه تمامیت‌خواه.»

دانشجویان در این بیانیه از «حقوق بشر»، «آزادی بیان و عقاید»، «حق تعیین سرنوشت»، «حق اعتراض»، «آزادی و رهایی زنان و اقلیت‌ها»، «تکثر فرهنگ‌ها»، «استقلال دانشگاه»، «جمهوریت و دموکراسی» و «سکولاریسم» به عنوان اصولی نام بردند که «کرامت، برابری و آزادی» را تضمین می‌کنند و قابل ‌مذاکره و چانه‌زنی نیستند.

دانشجویان دانشگاه امیرکبیر: شعار زن، زندگی، آزادی تجلی «نه به جمهوری اسلامی» است

جمعی از دانشجویان دانشگاه امیرکبیر (پلی‌تکنیک تهران) همزمان با «سالگرد مهسا امینی و آغاز اعتراضات زن، زندگی، آزادی» با انتشار بیانیه‌ای نوشتند: «تمام صحبت ما "نه" به جمهوری اسلامی و همه نهادهای وابسته به آن است» و «تجلی این سخن، شعار زن، زندگی، آزادی» است.

دانشجویان در بیانیه خود با اشاره به «کشته شدن مهسا امینی حین بازداشت توسط گشت ارشاد»، افزودند: «جنبش زن، زندگی، آزادی، به روشنی تبیین کرد که ما همه با هم هستیم.»

دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در بیانیه خود می‌گویند: «حکومت و طرفدارنش هم کاملا متوجه شدند که راهی برای ماندن ندارند؛ چرا که حاکمیت با وجود مردم خشمگین، بر قدرت نمی‌ماند و نمود آن را می‌توان در رفتار نهادهای امنیتی دید که تنها سلاح‌شان سرکوب است؛ دیگر نه تبلیغ ایدئولوژیک می‌کنند و نه کاری در راستای فروکش کردن خشم جامعه انجام می‌دهند، زیرا که این خشم در کنه ما ریشه دوانده و آنان این را می‌دانند.»

دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر: اعتراضات زن، زندگی، آزادی «انفجار خشمی عمومی» علیه جمهوری اسلامی است

جمعی از دانشجویان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی نیز در بیانیه خود به مناسبت «سالگرد مهسا امینی» اعتراضات زن، زندگی، آزادی را «انفجارِ خشمی عمومی» خوانده و افزودند که «این خشم برآمده از تاریخ» است» و «نه منحصر به امروز. برآمده از دیروزها که ظلم در آن پیوسته بر جان و دل مردم زخم می‌زد.»

در بیانیه دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر با تأکید بر این که «دانشجویان، نظام را به چالش می‌کشند و بدان افتخار می‌کنند» همچنین آمده است: «ما به پا خاسته‌ایم و نخواهیم نشست تا دستیابی به آرمان‌ها و آزادی‌هایمان، برای عدالت و برای پاسداری از میهن خود، برای حفظ یکپارچگی میهن. دموکراسی روشن‌ترین آیندۀ ماست و دربرابر هر مفهومی که آن را نقض کند، می‌ایستیم.»

رادیو فردا


فیلمها و خبرهای بیشتر در کانال تلگرام پیک ایران
[کد مطلب: 271823] [تاريخ انتشار: بيست و پنجم شهريور ۱۴۰۲ برابر با شانزدهم سپتامبر ۲۰۲۳] [ نسخه مناسب چاپ ]
تقسيم با ديگران:

در زمینه‌ی انتشار نظرات کاربران گرامی رعایت چند مورد ضروری است
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
  • «پيک ايران» مجاز به ویرایش ادبی نظرات کاربران است
  • مطالبی که حاوی کلمات رکيک، غير اخلاقی و يا توهين به ديگران باشد منتشر نميشوند
  • نظراتی که پیرامون این خبر نباشد منتشر نمیشود
  • نطرات حاوی لينک منتشر نميشوند
نام: (الزاميست)
نظرات شما (حداکثر تعداد حروف با احتساب فاصله بين حروف 1000 حرف ميباشد):

Captcha
اعدادی را که در تصویر بالا می بینید (بدون فاصله گذاشتن میان آنها) در باکس زير وارد کنید و سپس دکمه ارسال را کليک کنيد
نظرات خوانندگان
نوشته شده در تاريخ بيست و پنجم شهريور ۱۴۰۲ برابر با شانزدهم سپتامبر ۲۰۲۳ ، 11:05:00 توسط آذر
زنان و جوانان و کارگران و معلمان و بازنشستگان و عموم مردم به صد سخن فریاد کرده اند که خواستار دگرگونی بنیادی و سرنگونی انقلابی ج-ا، اند. در جسارت و بی باکی زنان، در شجاعت دانشجویان، در دلاوری بازنشستگان، در اعتصابات کارگری، در شعار “نان، کار، آزادی- اداره شورایی، در پایداری خانواده های جانفشاندگان، در دلاوری زندانیان سیاسی و در گستره ای عمومی تر، از شجاعتی که هم اینک در جامعه تکثیر میشود، تبلور یافته است. مگر نه این است با شکل گیری موقعیت انقلابی، علاوه بر اینکه بالایی ها دیگر نمیتوانند بشیوه سابق حکومت کنند، و پایینی ها هم دیگر نمیخواهند و نمیتوانند وضعیت موجود را تحمل کنند، نترسیدن، عبورکردن از دیوار سرکوب و بروز اقدامات شجاعانه از دیگر مولفه های وجود موقعیت انقلابی در جامعه است. اینکه امروزه، جوانی در میدان مبارزه جان میدهد، پدر بمیدان می آید، اینکه خواهری دستگیر میشود، برادر بجای او فریاد میزند، اینکه خواهر بازداشت میشود، جمله اعضای خانواده با وجود تهدیدات مکرر به اعتراض بر میخیزند، اینکه جامعه در برپایی یک انقلاب اجتماعی بی تاب و بیقرار است، همگی غوغایی برای دگرگونی نظم موجود است.
ساير مطالب اين بخش
پربازديدهای اين بخش
 معامله پنهانی بایدن و خامنه‌ای: تلاشی مشترک برای باقی‌ماندن در قدرت 
بقایای جنگنده اف ۳۵ آمریکایی پیدا شد 
هیئت تحریمی‌ها در نیویورک؛ معراج، رئیسی، اسماعیلی {آخوندک فتل عام و دار و دسته اش در نيويورک به ريش دنيا می خندند}
پرونده جنجالی در لهستان؛ "صدور ویزا در ازای دریافت رشوه" 
آخوندک مدیر حوزه علمیه قیدار به ضرب گلوله به هلاکت رسيد 
یلدا معیری، عکاس: هنگام بازداشت به من «تعرض جنسی» کردند 
 ابهام در وضعیت سه تن از «ایرانیان مشمول عفو» در چارچوب توافق ایران و آمریکا 
مردی که با اسلحه کامیون‌داران را به اعتصاب ضدحکومتی تهدید می‌کرد، به گفته پلیس فارس کشته شده است 
نماینده ویژه بایدن در امور گروگان‌ها: «معامله خوبی» با جمهوری اسلامی بود 
تفلیس، اوکراین را به طراحی و حمایت از یک کودتا در گرجستان متهم کرد 
ادعای آخوندک قتل عام، ابراهیم رئیسی در نیویورک: پلیس هیچ‌گونه ضربه‌ای به مهسا امینی وارد نکرده بود 
 سازمان ملل سرکوب اعتراضات سالگرد قتل حکومتی مهسا امینی در ایران را محکوم کرد