امیرعبداللهیان: استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین بی‌اساس است، تکرارش نکنید 




حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی بار دیگر بر ادعای اینکه ایران هیچ پهپادی برای استفاده در جنگ اوکراین به روسیه نداده است، تاکید کرد و گفت از جوزپ بورل خواسته این اظهارات را دیگر تکرار نکند چراکه «کاملا بی‌اساس است».

امیرعبداللهیان در گفت‌وگو با روزنامه عربی‌زبان الوفاق که در تهران چاپ می‌شود، به آخرین تماس تلفنی خود با مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اشاره کرد که در آن بورل به او درباره استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در جنگ با اوکراین هشدار داده است.

در جریان ۱۸ ماه حمله روسیه به خاک اوکراین، کی‌یف و شماری از مقام‌های آمریکایی بارها درباره حمایت نظامی جمهوری اسلامی از مسکو و تحویل پهپاد برای حمله به خاک اوکراین هشدار داده‌اند.

آخرین نمونه، در حمله پهپادی بامداد ۱۹ شهریور روسیه به کی‌یف بود که نیروی هوایی اوکراین توانست ۲۶ پهپاد تهاجمی شاهد ساخت ایران را در آن منهدم و سرنگون کند.

با این‌حال امیرعبداللهیان ادعای دست نداشتن ایران در ارسال این پهپادها را تکرار کرد و گفت: «موضع ما در مساله اوکراین کاملا روشن و شفاف است و در سیاست خارجی‌مان با هیچ طرفی تعارف نداریم.»

او اخیرا هم گفته بود تا این لحظه هیچ سندی مبنی بر استفاده از تسلیحات ایرانی در این جنگ از سوی مقام‌های اوکراینی ارائه نشده و آنچه بیان می‌شود «صرفا تبلیغات رسانه‌ای غربی با اهداف سیاسی است».

علاوه بر حمله هوایی هفته گذشته، بامداد روز ۱۲ شهریور نیز نیروی هوایی اوکراین خبر داد که سامانه‌های پدافند هوایی این کشور، ۲۲فروند از ۲۵ پهپاد شاهد ایرانی را که در حمله روسیه به بخش‌های جنوبی منطقه اودسا به کار گرفته شده بود، سرنگون کرده است.

به گفته طرف اوکراینی، بسیاری از این حملات از پایگاه‌های نظامی شبه‌جزیره کریمه و با استفاده از پهپادهای ایرانی «شاهد ۱۳۱ و شاهد ۱۳۶» انجام می‌شود.

دیوید بارنیا، رییس موساد نیز هفته گذشته در سخنانی در دانشگاه رایشمن گفت اسرائیل نگران فروش تسلیحات پیشرفته روسیه به ایران است.

او افزود: «ترس ما این است که روس‌ها در ازای دریافت پهپاد و سایر تجهیزات، سلاح‌های پیشرفته را به ‌آن‌ها منتقل کنند که مطمئنا آرامش و شاید موجودیت ما را به خطر می‌اندازد.»

اواخر خرداد امسال جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت جمهوری اسلامی به مسکو تجهیزات لازم را برای ساخت کارخانه پهپاد ارائه کرده و روسیه می‌تواند اوایل سال آینده میلادی پهپاد ایرانی تولید کند.

او همچنین با اشاره به اینکه حمایت نظامی ایران و روسیه از یکدیگر از هر دو طرف جریان دارد، یادآور شد ایران به دنبال دریافت میلیاردها دلار تجهیزات نظامی از روسیه از جمله بالگرد و رادار است.

در همین راستا، روز ۲۲ شهریور نیز مجلس نمایندگان آمریکا طرح مقابله با صادرات موشک‌های ایران را به تصویب رساند که رییس‌جمهوری آمریکا را موظف می‌کند افراد و نهادهای خارجی را که در توسعه برنامه‌های موشکی و پهپادی ایران نقش دارند تحریم کرده و دارایی‌های آن‌ها را توقیف کند.

آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، استرالیا و نیوزیلند تاکنون جمهوری‌اسلامی را به دلیل ارائه پهپاد به روسیه در جنگ اوکراین، هدف چندیدن دور تحریم قرار داده‌اند.

با این حال مقام‌های جمهوری اسلامی کمک تسلیحاتی خود را به روسیه در جنگ اوکراین انکار می‌کنند.

از سوی دیگر، گزارش‌های مختلفی نیز درباره حضور مستشارهای نظامی ایران در کریمه برای آموزش کار با پهپاد به نیروهای روسیه در حمله به اوکراین و نیز تصمیم احتمالی جمهوری اسلامی برای ساخت خط تولید پهپاد در روسیه و نیز ارائه موشک بالستیک به مسکو حکایت دارد.

ايران اينترنشنال



فیلمها و خبرهای بیشتر در کانال تلگرام پیک ایران
[کد مطلب: 271889] [تاريخ انتشار: بيست و ششم شهريور ۱۴۰۲ برابر با هفدهم سپتامبر ۲۰۲۳] [ نسخه مناسب چاپ ]
تقسيم با ديگران:

در زمینه‌ی انتشار نظرات کاربران گرامی رعایت چند مورد ضروری است
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
  • «پيک ايران» مجاز به ویرایش ادبی نظرات کاربران است
  • مطالبی که حاوی کلمات رکيک، غير اخلاقی و يا توهين به ديگران باشد منتشر نميشوند
  • نظراتی که پیرامون این خبر نباشد منتشر نمیشود
  • نطرات حاوی لينک منتشر نميشوند
نام: (الزاميست)
نظرات شما (حداکثر تعداد حروف با احتساب فاصله بين حروف 1000 حرف ميباشد):

Captcha
اعدادی را که در تصویر بالا می بینید (بدون فاصله گذاشتن میان آنها) در باکس زير وارد کنید و سپس دکمه ارسال را کليک کنيد
نظرات خوانندگان
نوشته شده در تاريخ بيست و هفتم شهريور ۱۴۰۲ برابر با هجدهم سپتامبر ۲۰۲۳ ، 12:26:10 توسط hasan
بر پدر و مادر . اجداد و اعتقادات دروغگو
نوشته شده در تاريخ بيست و هفتم شهريور ۱۴۰۲ برابر با هجدهم سپتامبر ۲۰۲۳ ، 09:30:12 توسط میران
زن زندگی آزادیخیزشهای ثابت در یک مکان خاص باعث ورودسرکوبگران به آنجا شده وسرکوبگران مانند جانوران وحشی به قتل و سرکوب, کشتار مردم بیگناه وبی دفاع مبادرت میکنند بایستی راهکارها برای جنبش سالگرد مهسای 2 تغیر کرده وجوانان همراه با دوستان وآشنایان خود به صورت جمعی از قبل هماهنگ شده سوار بر موتوردر نقاط متعدد شهرهای بزرگ نظیر تهران با سرعت ترددومانور داده وبا شعارهای خیزشی ضحاک کش خیابانها وکوچه های شهرها را بترکانند به میادین مرکزی که سرکوبگران در آنجا مستقر هستند تردد نکنید امادائم تغیر مسیر دهید ویک جا نمانید اگر ج.الف تصمیم بگیرد سرکوبگران موتوری در خیابانها تردد دهد یا باید از نیروهای مستقر در میادین کمک بگیرد یا ذخیره ها را به شهرها بیاورد که در هردو مورد ریزش وخستگی در ساختار سرکوبشان پدیدار خواهد گردید و کم کم زمینه حضور خیزشهای بزرگ اجتماعی در حد چند ده میلیونی در تهران وسایر شهرها را ایجاد میکند ولی به شرطی که هجمه سنگین و بی امان موتور سواران جوان و پرشور درسطح شهرها در هر روز خواب از چشمان آنها بگیرد وفرسوده شان کند تا رستاخیز بزرگ ملی ایرانیان بر علیه جهل وتاریکی کلید بخورد.
نوشته شده در تاريخ بيست و ششم شهريور ۱۴۰۲ برابر با هفدهم سپتامبر ۲۰۲۳ ، 21:33:32 توسط سید مهدی
رژیم منحوس خمینی ملعون سالهاست از حقیقت عصبانی می شود و از دروغ برای خود مشروعیت درست می کند با مظلوم نمای جهانیان را به اشتباه می اندازد اخوندها مانند زنان بدکاره هستند که هرروز حق شرفیت می خواهند فساد دروغ و جنایت سراسر نظام را گرفته می گویند ما آزاد ارین کشور جهانیم ما حتی یک زندان سیاسی نداریم این گروه از جنایتکاران از فاشیست هم بدترند چون هیچ ایده خاصی ندارند و فقط می خواهند حکومت کنند و صاحبان پستها تا هر چقدر بدزدند
ساير مطالب اين بخش
پربازديدهای اين بخش
 معامله پنهانی بایدن و خامنه‌ای: تلاشی مشترک برای باقی‌ماندن در قدرت 
بقایای جنگنده اف ۳۵ آمریکایی پیدا شد 
هیئت تحریمی‌ها در نیویورک؛ معراج، رئیسی، اسماعیلی {آخوندک فتل عام و دار و دسته اش در نيويورک به ريش دنيا می خندند}
پرونده جنجالی در لهستان؛ "صدور ویزا در ازای دریافت رشوه" 
آخوندک مدیر حوزه علمیه قیدار به ضرب گلوله به هلاکت رسيد 
یلدا معیری، عکاس: هنگام بازداشت به من «تعرض جنسی» کردند 
 ابهام در وضعیت سه تن از «ایرانیان مشمول عفو» در چارچوب توافق ایران و آمریکا 
 پرسپولیس پیراهن امضا شده رونالدو را به خانواده فاطمه حمامی پس داد 
مردی که با اسلحه کامیون‌داران را به اعتصاب ضدحکومتی تهدید می‌کرد، به گفته پلیس فارس کشته شده است 
نماینده ویژه بایدن در امور گروگان‌ها: «معامله خوبی» با جمهوری اسلامی بود 
ادعای آخوندک قتل عام، ابراهیم رئیسی در نیویورک: پلیس هیچ‌گونه ضربه‌ای به مهسا امینی وارد نکرده بود 
تفلیس، اوکراین را به طراحی و حمایت از یک کودتا در گرجستان متهم کرد