نتایج نظرسنجی؛ نسل زد در دنیا، حکومت‌ نظامی و اقتدارگرا را به دموکراسی ترجیح می‌دهد 



پژوهشی که از سوی بنیاد «جامعه باز» صورت گرفته نشان می‌دهد جوانان نسل زد در سراسر جهان کمترین اعتقاد را به دموکراسی دارند و از حضور یک رهبری نظامی یا اقتدارگرا که انتخابات را کنار بگذارد، پشتیبانی بیشتری می‌کنند.

در این نظرسنجی البته به صورت کلی و برخلاف نگاه نسل زد، همچنان دموکراسی در بین مردم جهان محبوب است و ۸۶ درصد از کسانی که در این پژوهش مورد پرسش قرار گرفته‌اند گفته‌اند که زندگی در یک کشور دموکراتیک را ترجیح می‌دهند. همچنین تردیدهای در بین افرادی که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند در خصوص کارآمدی دولت‌های اقتدارگرا وجود دارد.

در صدر موضوعات مورد اولویت مردم می‌توان بیشتر به نگرانی از فقر و نابرابری و همچنین تغییرات آب و هوایی اشاره کرد که هر دو با ۲۰ درصد در صدر قرار دارند ضمن اینکه پس از آن، نگرانی از فساد با ۱۸ درصد در جای بعدی قرار گرفته است. ضمن اینکه تقریبا یک سوم از پاسخ‌دهندگان گفته‌اند به رهبران خود اعتماد ندارند و بر این باورند که سیاستمداران به نیازهای آنها توجهی ندارند.

این نظرسنجی بین ماه‌های مه و ژوئيه ۲۰۲۳ توسط موسسه نظرسنجی ساوانتا و همچنین Gradus Research با استفاده از ترکیبی از پنل‌های آنلاین و پرسش‌های حضوری صورت گرفته است. این نظرسنجی که در ۳۰ کشور انجام شده در واقع تصویری از جمعیتی حدود ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون نفر را ترسیم و این پژوهش را به یکی از بزرگترین مطالعات افکار عمومی جهانی در مورد حقوق بشر و دموکراسی تبدیل می‌کند.

مارک مالوک براون رئيس بنیاد جامعه باز در خصوص یافته‌های این نظرسنجی تاکید دارد که تنها ۲۰ درصد از شرکت کنندگان کشورهای اقتدارگرا را تواناتر از دموکراسی‌ها در ارائه «آنچه شهروندان می‌خواهند» دانسته‌اند.

به صورت کلی می‌توان نکات زیر را مهم‌ترین یافته‌های این پژوهش دسته‌بندی کرد:

* این نظرسنجی نشان می‌دهد که دو سوم پاسخ دهندگان بر این باورند که دموکراسی‌ها بیشتر به همکاری‌های جهانی کمک می‌کنند.

* اقلیت بزرگی از جوانان مورد بررسی (۴۲ درصد) احساس می کنند که حکومت نظامی روش خوبی برای اداره یک کشور است. تعداد مشابهی (۳۵ درصد) احساس می‌کنند که داشتن یک رهبر قوی که به انتخابات یا مشورت با مجالس قانونگذاری اهمیتی نمی‌دهد، راه خوبی برای اداره کشور است. این آمار در گروه سنی ۵۶ سال و بالاتر اما متفاوت است و در آن گروه سنی تنها ۲۰ درصد از حکومت نظامی و ۲۶ درصد هم از یک رهبر قدرتمند حمایت می‌کنند.

* اکثریت در ۲۱ کشور شرکت‌کننده از این بیم دارند که ناآرامی‌های سیاسی در سال آینده منجر به خشونت شود. اکثریت بزرگ در برخی از کشورهای پردرآمد نیز نگرانی مشابهی دارند، از جمله دو سوم پاسخ دهندگان در ایالات متحده و فرانسه. چهل و دو درصد از پاسخ دهندگان معتقدند که قوانین کشورشان افرادی مانند آنها را ایمن نگه نمی‌دارد.

* نیمی از پاسخ دهندگان یعنی حدود ۴۹ درصد می‌گویند که حداقل یک بار در سال گذشته برای تامین غذای خود با مشکل مواجه شده‌اند.

* بحران آب و هوایی برای شهروندان کشورهای با درآمد پایین، متوسط و بالا اولویت بالایی دارد. ۷۰ درصد از افراد مورد بررسی ابراز نگرانی کردند که تغییرات آب و هوایی بر معیشت آنها در سال آینده تأثیر می‌گذارد.

* در سرتاسر جهان، فساد مهمترین نگرانی مردم در سطح ملی در نظر گرفته می‌شود و به طور متوسط ۲۳ درصد می‌گویند که این مهم‌ترین مشکل پیش روی کشورشان است. کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین نگرانی بسیار بیشتری را در این خصوص ابراز کردند.

* فقر و نابرابری بالاترین رتبه (۲۱ درصد) را در میان موضوعاتی دارد که مستقیماً بر افراد تأثیر می گذارد. این امر در سنگال (کوچکترین اقتصاد مورد بررسی) و همچنین ایالات متحده (بزرگترین) صادق است. علاوه بر این، اکثریت (۶۹ درصد) کسانی که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند معتقدند که نابرابری اقتصادی بین کشورها در سال جاری چالشی بزرگتر از سال گذشته است. این به شدت در آفریقا، آمریکای لاتین و خاورمیانه احساس می‌شود.

* حدود ۴۵ درصد از کسانی که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند معتقدند که نفوذ روزافزون چین اثرات مثبتی بر کشور آنها خواهد گذاشت در حالی که ۲۵ درصد گفته‌اند این اتفاق اثر منفی دارد. البته این مسئله بین کشورهای کم‌درآمد و دموکراسی‌های مرفه کاملا متفاوت است. به طوری که بیشتری کشورهای کم‌درآمد نسبت به نفوذ چین خوش بین هستند اما بدبینی شدیدی در میان دموکراسی‌های مرفه نسبت به ظهور چین مشاهده می‌شود.

يورونيوز


فیلمها و خبرهای بیشتر در کانال تلگرام پیک ایران
[کد مطلب: 271920] [تاريخ انتشار: بيست و هفتم شهريور ۱۴۰۲ برابر با هجدهم سپتامبر ۲۰۲۳] [ نسخه مناسب چاپ ]
تقسيم با ديگران:

در زمینه‌ی انتشار نظرات کاربران گرامی رعایت چند مورد ضروری است
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
  • «پيک ايران» مجاز به ویرایش ادبی نظرات کاربران است
  • مطالبی که حاوی کلمات رکيک، غير اخلاقی و يا توهين به ديگران باشد منتشر نميشوند
  • نظراتی که پیرامون این خبر نباشد منتشر نمیشود
  • نطرات حاوی لينک منتشر نميشوند
نام: (الزاميست)
نظرات شما (حداکثر تعداد حروف با احتساب فاصله بين حروف 1000 حرف ميباشد):

Captcha
اعدادی را که در تصویر بالا می بینید (بدون فاصله گذاشتن میان آنها) در باکس زير وارد کنید و سپس دکمه ارسال را کليک کنيد
نظرات خوانندگان
نوشته شده در تاريخ بيست و هشتم شهريور ۱۴۰۲ برابر با نوزدهم سپتامبر ۲۰۲۳ ، 12:38:06 توسط Michael
Research is a business and the outcome at times is decided by the amount of money paid to the researchers. You can find many research reports about toothpaste and certain food these days which are a form of advertising and brainwashing because a lot of people are more open to scientific methodologies as a reliable proof . Michael
نوشته شده در تاريخ بيست و هفتم شهريور ۱۴۰۲ برابر با هجدهم سپتامبر ۲۰۲۳ ، 21:29:23 توسط شاهین
خوب جناب نویسنده در باره جوانان ایران چه فکر می کنید انچه باعث نوشتن این مقاله شده حداقل در مورد جوانان ایران غلط و نادرست است شما نمی توانی با گفتن اینکه جوانان کشور های دیگر مثلاً نظرشان چیست باعث شوید جوانان ایران نیز نظرات غلط را قبول کنند هر چند اگر کل مردم جهان یک نظر اشتباه داشته باشند مردم ایران نظر درست را انتخاب می کند برای این است که ایران تا الان باقی مانده است، ایرانیان 45سال است از الف تا ی زندگی از مدرسه تا توالت رفتنشان توسط یک مشت احمق آخوند فامیل بازاری سپاهی دیکته می شود آیا چیزی از افکار طرز زندگی دیکته شده را در جوانان امروز ایران می بینی جوانان ایران حتی از هنرپیشگان و مدل ها و هر کس دیگر که اینسفلو ئر هستند پیروی نمی کنند هر یک خود مدل و طرز رفتاری که درست و مطابق تعلیمات مردمی ملی است ارائه می دهند که در نوع خود بی نظیر است و جوانان ایرانی به اندازه کافی اسطوره های ملی و خوب دارند که نیازی ندارند از کسی چه آخوند چه هنرییشه و چندین میلیون نفر در جهان پیرو و فالوئر دارند تقلید کند شما مقاله تان در مورد مشتی بی عقل که از خود چیزی برای تفکر ندارند است و بدرد حوزه ا
نوشته شده در تاريخ بيست و هفتم شهريور ۱۴۰۲ برابر با هجدهم سپتامبر ۲۰۲۳ ، 21:03:31 توسط خامنه اف نوکر پوتلر
من از سایت پیک ایران تعجب میکنم از این سوڑہ بدون تحقیق وبدون صحت نسل زد تشریف بیارہ چند ماہ ایران زندگی کنہ خواھید دید چطور فرار میکنہ
نوشته شده در تاريخ بيست و هفتم شهريور ۱۴۰۲ برابر با هجدهم سپتامبر ۲۰۲۳ ، 19:53:47 توسط افراسیاب
اگر قراره دمکراسی به ارازل جمهوری اسلامی در آینده عفو بده و از مجازات آنها صرفنظر کنه من یکی دمکراسی نمی‌خواهم. هر حکومتی میخواد بیاد فقط اول باید تمام این جنایتکاران را از بالا تا پایین مجازات کنه.
نوشته شده در تاريخ بيست و هفتم شهريور ۱۴۰۲ برابر با هجدهم سپتامبر ۲۰۲۳ ، 18:58:22 توسط فریبا
نگاه کنید تاریخ این نظر سنجی را! سایت گویا قدر به روزه و تبلیغ دیکتاتور ها را میکند! "این نظرسنجی بین ماه‌های مه و ژوئيه ۲۰۲۳ توسط موسسه نظرسنجی ساوانتا و همچنین Gradus Research با استفاده از ترکیبی از پنل‌های آنلاین و پرسش‌های حضوری صورت گرفته است "
نوشته شده در تاريخ بيست و هفتم شهريور ۱۴۰۲ برابر با هجدهم سپتامبر ۲۰۲۳ ، 16:12:08 توسط رضا ن.
حتما بودجه این موسسه همه پرسی را چین و روسیه تامین میکنند؟ نسل z غلط میکند که طرفدار دیکتاتوریست. بروند همانجاها زندگی کنند! البته دمکراسی هم کامل نیست عیب هائی دارد و میشود برشمرد، ولی باز معقولترین سیستم است و کارآمد و نوآور اگر دقتی به همه اختراعات بشری بکنید! خب مسیری که اشتباه بوده مثل گلوبالیزاسیون را میشود اصلاح کرد که بردن رشد اقتصادی به کشوری مثل چین یا هندوستان با کل جمعیت شان سه میلیارد نفر هرچند باعث رفاه و بالا رفتن استاندارد زندگی شد ولی اشتباه بوده چون در مقابلش باعث بالا رفتن دمای کره زمین شده و بهم خوردن تعادل محیط زیستی همه ما. تصورش را بکنید آسیای عقبمانده با بیشترین ساکنین کره زمین همگی ماشین سوار بشوند و سطح زندگی اروپائی داشته باشند؟ دیگه از کره زمین چیزی نمیماند! در ضمن این اراجیف که دیکتاتوری بهتره را یادمان نرفته در آغاز پاندمی ویروس کرونا هم میگفتند که چین چطور سریع با بگیر و ببیند عمل کرده؟ ولی دیدیم کشورهای دمکراسی در صدرش آلمان و آمریکا بهترین واکسن را کشف کردند و موفق تر بودند و چین عقب مانده تر! خود مردم روسیه به واکسن روسی اعتماد نمیکردند! زد برای زامبی!
ساير مطالب اين بخش
پربازديدهای اين بخش
 معامله پنهانی بایدن و خامنه‌ای: تلاشی مشترک برای باقی‌ماندن در قدرت 
بقایای جنگنده اف ۳۵ آمریکایی پیدا شد 
هیئت تحریمی‌ها در نیویورک؛ معراج، رئیسی، اسماعیلی {آخوندک فتل عام و دار و دسته اش در نيويورک به ريش دنيا می خندند}
پرونده جنجالی در لهستان؛ "صدور ویزا در ازای دریافت رشوه" 
آخوندک مدیر حوزه علمیه قیدار به ضرب گلوله به هلاکت رسيد 
یلدا معیری، عکاس: هنگام بازداشت به من «تعرض جنسی» کردند 
 ابهام در وضعیت سه تن از «ایرانیان مشمول عفو» در چارچوب توافق ایران و آمریکا 
 پرسپولیس پیراهن امضا شده رونالدو را به خانواده فاطمه حمامی پس داد 
مردی که با اسلحه کامیون‌داران را به اعتصاب ضدحکومتی تهدید می‌کرد، به گفته پلیس فارس کشته شده است 
نماینده ویژه بایدن در امور گروگان‌ها: «معامله خوبی» با جمهوری اسلامی بود 
ادعای آخوندک قتل عام، ابراهیم رئیسی در نیویورک: پلیس هیچ‌گونه ضربه‌ای به مهسا امینی وارد نکرده بود 
تفلیس، اوکراین را به طراحی و حمایت از یک کودتا در گرجستان متهم کرد