انتقاد شدید وزیر خارجه آمریکا از رد صلاحیتها در ایران
بی بی سی : وزیر امور خارجه آمریکا با انتقاد از اقدام شورای نگهبان ایران در رد صلاحیت صدها نامزد انتخابات ریاستجمهوری، این اقدام را "سد کردن مسیر تحقق دموکراسی به شیوه ای مشروع" توصیف کرد.
جان کری که در چارچوب دیداری منطقهای در تلآویو به سر میبرد، گفت که وقتی نهادی که منتخب مردم نیست، "فقط براساس این که یک فرد چقدر در راستای منافع حکومت" است، درباره (تایید صلاحیت) نامزدهای انتخابات تصمیم میگیرد، به سختی میتوان گفت که روندی آزاد، منصفانه و شفاف حاکم است.
وزارت کشور ایران فهرست نامزدهای تأیید صلاحیت شده انتخابات ریاست جمهوری ایران را روز سهشنبه، ۳۱ اردیبهشت کلیک منتشر کرد. اما نام اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس کنونی مجمع تشخیص مصلحت نظام و اسفندیار رحیم مشایی، رئیس سابق دفتر رئیسجمهور ایران در جمع تأیید صلاحیت شدگان نبود.
وزیر امور خارجه آمریکا در جمع خبرنگاران گفت که با رد صلاحیت گروهی از نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری ایران به سختی میتوان پذیرفت که رأیگیری به شیوه ای "آزاد، رضایتبخش، دستیافتنی یا قابل نظارت" انجام میشود.
او اضافه کرد: "فکر نمیکنم این روند که شورای نگهبان نامنتخب که پاسخگوی مردم ایران نیست، صدها نفر از نامزدهای احتمالی (انتخابات) را رد صلاحیت کرده است، برای کسی مایه تعجب و شگفتی نباشد."
او اضافه کرد که باید نهاد دیگری که نماینده اراده مردم ایران است، هدایت انتخابات را به عهده داشته باشد.
وزیر امور خارجه آمریکا همچنین گفت که نشانههای نگرانکنندهای هست که نشان میدهد دولت ایران در حال برداشتن گامهایی برای کاهش سرعت یا قطع اینترنت در آن کشور است.
پیش از این و همزمان با انتشار اسامی نامزدهای تأیید صلاحیت شده انتخابات ریاست جمهوری ایران، یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا خواهان فراهم شدن شرایط شرکت آزادانه شهروندان ایران در انتخابات کلیک شده بود.
وزارت امور خارجه آمریکا از بعضی اقدامات حکومت ایران از جمله کند شدن سرعت یا قطع اینترنت نیز ابراز نگرانی کرده و از حکومت ایران خواسته بود تا به تعهدات بینالمللی خود پایبند باشد و امکان برخورداری شهروندان این کشور را از حقوق جهانی و آزادی بیان فراهم کند.
|